Primarii îl linguşesc pe Crin cu citate din Kant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Crin Antonescu, liderul PSD, Victor Ponta, şi Preşedintele Executiv al PSD, Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PSD, Crin Antonescu, liderul PSD, Victor Ponta, şi Preşedintele Executiv al PSD, Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Primarii declaraţi de ANI incompatibili l-au felicitat în scris pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru solidaritatea arătată aleşilor locali. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi vicepremierul Liviu Dragnea susţin ideea unei legi de amnistie a primarilor acuzaţi de ANI de incompatibilitate.


„Asociaţia Comunelor din România (Accor) îşi manifestă pe deplin condescenţa faţă de declaraţia publică a domniei voastre de marţi, referitoare la solidaritatea faţă de primarii care, din cauza unor situaţii dincolo de voinţa lor, au ajuns să fie în incompatibilitate sau în conflict de interes“, este doar începutul mesajului înduioşător al lui Emil Drăghici, preşedintele Accor, către liderul liberalilor, Crin Antonescu.

Reprezentantul primarilor şi-a încheiat mesajul în aceiaşi notă. Drăghici a simţit nevoia să folosească cuvintele celebrului filosof Kant pentru a-i arăta lui Antonescu toată recunoştinţa şi admiraţia de care se bucură din partea aleşilor locali.

Referitor la afirmaţiile Domniei Voastre, Stimate Domnule Preşedinte, pe această temă, permiteţi-mi să închei tot printr-o maximă: „Respectul este un tribut pe care nu-l putem refuza meritului, fie că vrem, fie că nu; putem cel mult să-l ascundem în afară, dar nu putem împiedica totuşi să-l simţim înăuntrul nostru.” – Immanuel KANT.

În urmă cu o lună, aleşii locali ameninţau Guvernul Ponta cu retragerea sprijinului la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare dacă nu va modifica Legea privind incompatibilitatea primarilor. Ulterior, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea s-au întâlnit cu primarii contestatari şi le-a promis mărirea salariilor.

Primarii şi-au găsit alt protector în persoana lui Antonescu

Scrisoarea de mulţumire a reprezentantului primarilor vine după ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că susţine ideea unei legi de aministie în legătură cu aleşii locali în cazul cărora ANI a sesizat un conflict de interese de tip public-public, iar pentru starea de incompatibilitate, un recurs în interesul legii al MJ.

„Soluţia mea, pe care doresc să o discutăm, şi cred că o putem adopta, ca să scoatem aceşti oameni care nu au greşit dintr-o situaţie imposibilă este pe de o parte o lege de aministiere în ceea ce priveşte conflictul de interese – pentru că asta e acuzaţie penală şi aministierea poate să acţioneze retroactiv strict pe aceste speţe (ale aleşilor locali care s-au regăsit în societăţile de utilităţi publice, n.r.), iar în ceea ce priveşte incompatibilităţile cred că aici trebuie să solicităm ministrului Justiţiei un recurs în interesul legii“, a afirmat Antonescu.

Preşedintele Executiv al PSD, Liviu Dragnea s-a arătat nemulţumit de actuala guvernare şi a cerut o discuţie urgentă în USL pentru că liberalii blochează mai multe proiecte USL. În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, recunoaşte că există mai multe tensiuni în USL.

Chiar dacă declaraţiile de astăzi (n.r. vineri) ale lui Dragnea au fost mai mult critice la adresa partenerilor liberali, vicepremierul a spus că susţine propunerea lui Crin Antonescu privind amnistierea aleşilor locali care se află în această situaţie.

„În ceea ce priveşte amnistia, nu resping această propunere, pentru că, totuşi, discutăm de foarte mulţi primari. Dacă numărul lor creşte foarte mult, trebuie să ne uităm cu foarte multă atenţie, fiind vorba de o lege care a fost înţeleasă greşit. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a câştigat în instanţă pe acestă speţă şi acest lucru arată că legea ANI trebuie clarificată, sub nicio formă în restrângerea atribuţiilor ANI, dar trebuie clarificat regimul incompatibilităţilor“, a afirmat Dragnea. întrebat în legătură cu propunerea lui Crin Antonescu privind o lege de amnistiere a primarilor aflaţi în conflict de interese public-public.

Ponta, rezervat

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că primarii incomatibili se bucură de sprijinul partidului în instanţă.Ei sunt în instanţă. Aţi văzut că domnul Iohannis a câştigat. Nu există un proiect scris. Problema noastră este ce s-a interpretat până acum. Punctul de vedere este de a ne sprijini primarii în instanţă. Avem asistenţă juridică pentru toţi primarii noştri“, a spus Ponta.

Macovei îl găseşte vinovat pe Antonescu

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, crede că, prin propunerea sa, Antonescu umrăreşte atragerea primarilor în vederea strângerii de voturi pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

„Antonescu vrea primari corupţi şi incompatibili şi propune aleşilor locali un blat şi un troc murdar. Acest bufon al politicii româneşti nu se lasă şi propune două lucruri:amnistie pentru cei condamnaţi pentru conflicte de interese şi
scăparea primarilor incompatibili prin introducerea unui recurs în interesul legii, care ar trebui să fie iniţiat de prietenul lui Ponta, procurorul general Tiberiu Niţu. Antonescu îşi face calcule că primarii care au încălcat legea sa îi facă rost de voturi pentru Cotroceni, în semn de recunoştinţă că i-a scăpat de mâna justiţiei.  Antonescu le propune aleşilor locali un blat şi un troc murdar“, a scris Macovei, pe blogul personal.

 Aproximativ 1.200 de primari, majoritatea de la USL, se regăsesc în stare de incompatibilitate.

Pe aceeaşi temă:

Baronii locali încolţiţi de ANI şantajează Guvernul prin primarii de comune; Incompatibilitatea, cuiul lui Pepelea

Primarii declaraţi incompatibili de ANI, în presa franceză

UPDATE Ponta a făcut pace cu primarii revoltaţi. „Veţi avea salarii mai mari de la 1 ianuarie“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite