Cum îi caracterizează Traian Băsescu pe Vasile Blaga şi pe Elena Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit joi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre modul în care comportă mai mulţi politicieni ai dreptei, liderul de la Palatul Cotroceni realizând o scurtă descriere a lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea.

Traian Băsescu a vorbit de actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, în contextul în care un membru democrat-liberal a atacat un sondaj recent comandat de PMP şi în care noua formaţiune politică are o intenţie de vot mai mare faţă de cea a fostului partid al primului om în stat. Astfel, pentru pierderea unei părţi a electoratului de PDL, unul din vinovaţi ar fi preşedintele de partid pe care liderul de la Palatul Cotroceni îi caracterizează în felul următor:

„Dacă îi spui lui Blaga: « Vasile, vrem 100 de autocare la Cluj » , le duce acolo. Dacă îi spui, « Vasile, afişajul», poţi să fii sigur că rezolvă. Dar el n-ar viziune. Mi-am dat seama că Blaga nu poate să dea o perspectivă partidului. A promis că va obţine peste 20% la europarlamentare. Eu îi spun că PDL este în scădere, iar PMP creşte. Strategia cu atacul la Băsescu şi la Udrea este falimentară”, a afirmat preşedintele României.

Traian Băsescu i-a recomandat lui Blaga să încerce un alt tip de discurs şi alte teme pentru o creştere în intenţie de vot. Printre recomandările liderului de la Palatul Victoria au fost: protest faţă de afirmaţiile făcute de Ponta la adresa lui Mircea Mihăieş sau dublul limbaj al premierului.

Preşedintele României a avut o serie de aprecieri la adresa Elenei Udrea, la care a remarcat faptul că nu încearcă să evite luptele politice.

„Elena Udrea a fost singura care a fost capabilă să se bată cu bărbaţii. Îmi place că nu vrea să rămână dependente de bărbaţi. Udrea a avut curaj să se bată cu Blaga pentru şefia PDL, iar acum are curaj să se bată cu Ponta. Eu le-am sprijinit pe toate femeile, pentru că sunt tată de fete. Şi, în ciuda a ce se spune, am 39 de ani de căsnicie. Am pentru femei un respect şi îmi dau seama cât sunt de nedreptăţite uneori”, a precizat Traian Băsescu.

Liderul de la Palatul Victoria a menţionat şi alte femei pe care le-a sprijinit: „Pe Anca Boagiu eu am promovat-o. Pe Sulfina Barbu, tot eu. La fel şi pe Roberta Anastase. Pe Raluca Turcan tot eu am impus-o pe lista PNL. Acum le văd ghiduşe pe doamnele astea”, a adăugat preşedintele statului.

Citeşte şi:

Băsescu, la final de mandat: Vreau să devin consultantul PMP şi să-l aduc la 30%

Preşedintele Traian Băsescu are în obiectiv ca după terminarea mandatului să devină consultantul Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi să aducă partidul la un scor de 30%.

VIDEO Vasile Blaga: “Preşedintele Traian Băsescu este cetăţean român, poate să sprijine pe oricine”

Preşedintele PDL Vasile Blaga a afirmat joi la Ploieşti că nu este deranjat de faptul că Traian Băsescu este un susţinător al PMP în campania pentru europarlamentare pentru că preşedintele “este cetăţean român şi poate să sprijine pe oricine”. Blaga a mai spus, însă, că de fiecare dată când Traian Băsescu a fost în dificultate, PDL a fost singurul partid care i-a fost alături.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite