Cristian Preda: „Criza ostaticilor ne-a luat pe nepregătite. Nu avem ambasador în Algeria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cristian Preda consideră că actualul Executiv este nepregătit pentru criza ostaticilor FOTO Adevărul
Europarlamentarul Cristian Preda consideră că actualul Executiv este nepregătit pentru criza ostaticilor FOTO Adevărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, pe blogul personal, că actuala criză a ostaticilor din Algeria a luat România pe nepregătite.

Preda consideră că românii sunt nepregătiţi pentru o criză ca cea declanşată în Algeria, având în vedere că „nu avem ambasador în această ţară”. Europarlamentarul a arătat că nu este prima dată când Executivul nu poate reacţiona la timp, atunci când izbucneşte o criză internaţională.

„Nu e prima dată când se întâmplă aşa: în anul în care a izbucnit criza romilor din Franţa, noi nu am avut ambasador la Paris mai mult de 10 ani. Conflictele din sânul Executivului conduc la astfel de defecţiuni”, a concluzionat Cristian Preda.

Premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, sunt în viziunea europarlamentarului principalii vinovaţi pentru această criză, însă acesta şi-a exprimat convingerea că cei doi nu resimt responsabilitatea.

„Să sperăm că demersurile din ultimele ore ale europenilor şi ale algerienilor vor duce la salvarea ostaticilor”, a mai scris Cristian Preda pe blogul personal.

Potrivit site-ului MAE, în Algeria, Însărcinat cu afaceri al misiunii diplomatice este Marcel Alexandru.

MAE a confirmat joi că printre ţările cu cetăţeni reţinuţi ostatici în evenimentele din Algeria se află şi România, potrivit autorităţilor algeriene, şi a anunţat că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat pentru a se stabili cea mai bună formă de cooperare.

În Algeria, România nu are ambasador, întrucât este o zonă de conflict.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite