Crin Antonescu: „Nu există un divorţ între candidatura mea la prezidenţiale şi interesele PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţjne că este o „falsă problemă“ invocarea unei „competiţii“, la nivelul formaţiunii, între interesele de partid şi candidatura sa la alegerile prezidenţiale, criticând declaraţiile făcute de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu.

„Niciodată nu a existat un divorţ sau o competiţie între candidatura mea la Preşedinţie şi interesele sau activitatea PNL“, a declarat Antonescu , marţi, referindu-se la o declaraţie făcută de senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu, care a susţinut că „în ultima perioadă, energiile  PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidenţiale“.

Antonescu l-a criticat pe Tăriceanu, care declarase că alegerea unui ministru al Transporturilor a fost un proces stresant şi i-a transmis „să se ocupe cu altceva dacă acesta consideră că e prea stresantă activitatea în conducerea PNL“.

Totodată, el a opinat că liberalii nu au exagerat în privinţa eforturilor depuse pentru campania prezidenţială a liderului PNL, cu atât mai puţin Călin Popescu-Tăriceanu.

„Nu am avut sentimentul că toţi liberalii şi-au concentrat eforturile pentru campania mea prezidenţială. N-aş spune că domnul Călin Popescu Tăriceanu de pildă, excelează în această privinţă, dar mai important decât asta: nu există o divergenţă între probabila viitoarea candidatură a mea la Preşedinţie din punctul de vedere al PNL şi temele importante de guvernare. Nu sunt de acord cu această divergenţă, cred că e o falsă problemă“, a explicat Antonescu.

Totodată, liderul liberal susţine că nu există un conflict între candidatura sa şi subiectele majore aflate pe agenda PNL.

„PNL nu îşi poate susţine mai bine candidatul la Preşedinţie decât ca partid implicat la guvernare, rezolvând problemele şi provocările guvernării, decât ca un partid care are un program cu obiective pe care trebuie să le atingă, să şi le îndeplinească. (…) De altfel, şi activitatea mea ca preşedinte al PNL este legată în principal de modul în care partidul îşi aduce contribuţia la guvernare şi în Parlament“, a mai spus liderul PNL, citat de Agerpres.

La rândul lui, fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că se va implica în campania lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale în măsura în care va considera că programul prezidenţial se suprapune cu obiectivele majore ale PNL şi USL.

„Trebuie să vedem cum va evolua PNL şi vreau să sper că PNL se arată ca un partid suficient de mare care este capabil să conducă două proiecte simultan : pe de o parte, proiectul care vizează alegerile prezidenţiale, pe de altă parte, proiectul care vizează existenţa şi evoluţia acestui partid în faţa electoratului propriu“, a explicat Tăriceanu.


Materiale pe aceeaşi temă:

Crin Antonescu: „Nu primesc lecţii de la Traian Băsescu“

PNL, război pe faţă cu Justiţia

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite