Cozmin Guşă: Binomul cu adevărat distructiv, oameni politici şi de afaceri, cu rădăcini de dinainte de '89

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, sâmbătă, la Realitatea TV, că „binoamele cu adevărat distructive” au fost cele formate din oameni cu funcţii în stat înainte de 1989 şi oameni de afaceri care au avut rădăcini în regimul comunist.

„Eu sunt rezervat când vorbim despre starea naţiunii, că nu prea avem despre ce să vorbim. Starea naţiunii este ceva care scoate în evidenţă neputinţa, probabil superficialitatea abordărilor care ne-au adus nu doar pe noi, ci şi pe alte naţiuni într-un prag al impersonalul„ui, al lucrurilor care nu pot fi exprimate constructiv şi care ne domină cotidianul", a declarat consultantul politic, Cozmin Guşă, în cadrul emisiunii „Realitatea românească“ de la Realitatea TV

„România, devalizată de urmaşii nomenclaturii"

„Jaful generalizat la Dinamo a fost generat de către nişte ”potenţaţi ai fostului regim”, susţine consultantul politic. ”Până şi acest club, printre cele mai iubite, a fost devalizat tot de către cei cu rădăcini de dinainte de 1989, de un binom care include politicieni şi oameni de afaceri. „Binomul distructiv cu adevărat după 1989 a fost un cuplu de oameni politici în cooperare cu omul de afaceri, de cele mai multe ori fost colaborator al Securităţii", a precizat Cozmin Guşă.

Presa vorbeşte acum doar despre binomul „la modă“ - SRI plus DNA -, uitând de aceste cupluri, fie de oameni poltici cu funcţii în stat, fie oameni de afaceri, care rând pe rând, au devalizat, au distrus şi n-au dat socoteală, a mai precizat consultantul politic, adăugând că pe adevăraţii potentaţi ai regimului n-o să-i vedem „sacrificaţi“, dar putem să-i vedem sacrificati pe unii dintre capitaliştii tranziţiei.

„Luptele din interior“

De asemenea, consultantul politic a atras atenţia că toate partidele vor avea probleme interne până la alegerile din 1989. „Atunci când o naţiune are comportamentul unui pacient colectiv, ea poate fi asistată. Azi, naţiunea noastră nu e asistată. Raportul despre starea naţiunii nu poate fi decât sumbru. Până la prezidenţialele din 2019, politica se va face în lighean. Partide de opoziţie nu sunt, în PSD se vor duce lupte în interior. Oricine va câştiga, scopul va fi răzbunarea împotriva unora, aşa că cetăţeanul are prea puţine de spus în perioada următoare", a explicat consultantul politic. 

În opinia sa, slăbiciunea Europei este, acum, evidentă. Atitudinea cancelarului german Angela Merkel în faţa preşedintelui american Donald Trump, cu care a avut, recent, o întrevedere, arată că Germania se poziţionează „între dependenţa de energia şi gazul ruseşti şi dorinţa de a se purta într-un parteneriat atlantic. De aici se vede politica proastă a Europei - prin consecinţa politicii foarte proaste promovate de Merkel în ultimul timp", a adăugat Guşă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite