Corlăţean, despre proiectul Nabucco: „România are şi alte variante“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Exterene, Titus Corlăţean
Ministrul de Exterene, Titus Corlăţean

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat joi, la Adevarul Live, că este regretabil faptul că proiectul Nabucco nu a fost pus în practică, însă România nu este într-o situaţie de criză, având şi alte variante.

„În sensul geopolitic, proiectul Nabucco era mai important. Cel mai probabil, anunţul oficial va spune că au prelevat motivele economice, la nivel de costuri. România nu este într-o situaţie de criză, avem şi alte variante. Faptul că nu am reuşit să punem în practică acest proiect e regretabil. România nu va avea de suferit dramatic pentru că Nabucco nu a reuşit“, a afirmat Corlăţean.

Întrebat despre poziţia Rusiei în aceată situaţie, ministrul de Externe a răspuns că este normală nemulţumirea Rusiei ca urmare a pierderii monopolului în industria gazeiferă. „Nimeni nu doreşte să piardă. Rusia nu are cum să fie mulţumită în a pierde monopolul. Fiecare încearcă să-şi atingă ţinta“, a adăugat Corlăţean.

Despre relaţiile României cu Azerbaidjan, Corlăţean a afirmat: „în Azerbaidjan se discută despre continuarea proiectului care priveşte gazul lichefiat. Avantajul suplimentar este dat de rezervele proprii naţionale. Azerbaidjanul nu are multe parteneriate strategice încheiate cu state UE. Cred că România este singura“.

Citeşte materiale pe aceeaşi temă:

Corlăţean: „România este singurul stat care şi-a păstrat deschisă ambasada în Siria“

Corlăţean, la Adevarul Live, despre tragedia din Muntenegru: „În astfel de situaţii, ministrul de Externe este vinovatul de serviciu“

ADEVĂRUL LIVE Titus Corlăţean, despre şoferul autocarului: „Din 2010, angajaţilor din poliţie li s-a permis că presteze şi alte activităţi“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite