Consiliul Europei va organiza la Bucureşti, în aprilie, o conferinţă internaţională pe tema statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Europei, alături de Comisia de la Veneţia, vor organiza, în luna aprilie, la Bucureşti, o conferinţă internaţională pe tema rolului opoziţiei şi al majorităţii într-o democraţie, ea urmând să fie deschisă sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi al secretarului general al forului european.

Anunţul în ceea ce priveşte organizarea conferinţei pe statul de drept a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis, la finalul unei întrevederi avute cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, la Strasbourg.

„Mi-am exprimat viziunea că este o nevoie, mai mult decât oricând, să fie susţinute la cel mai înalt nivel al politicii standardele şi valorile Consiliului Europei. De aceea, împreună cu secretarul general, vom deschide, sub un patronaj comun, pe 6 aprilie, la Bucureşti, o conferinţă internaţională, organizată alături şi de Comisia de la Veneţia, pe tema rolului majorităţii şi a opoziţiei într-o democraţie veritabilă“, a declarat preşedintele României.

Liderul de Palatul Cotroceni a precizat că tema conferinţei a fost propusă de oficialul Consiliului Europei, care a cerut Comisiei de la Veneţia să elaboreze un set de linii directoare pe tema statului de drept în Europa.

Totodată, preşedintele a subliniat că rezultatele conferinţei de la Bucureşti vor fi „o piatră de hotar" pentru elaborarea acestor linii directoare.

Şeful statului a spus că a mai vorbit cu secretarul general al Consiliului Europei şi despre îngrijoririle cu privire la climatul politic din Europa, în special în ceea ce priveşte ameninţarea populismului, xenofobiei, extremismului, intoleranţei şi naţionalismului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite