Ciucă: România va fi şi pe mai departe susţinătorul hotărât şi vocal al Chişinăului privind agenda europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca si Natalia Gavrilita la Chisinau FOTO Guvernul Romaniei

România va fi în continuare „susţinătorul hotărât şi vocal” al Republicii Moldova în ceea ce priveşte agenda sa europeană, a afirmat, vineri, la Chişinău, premierul Nicolae Ciucă, într-o şedinţă comună de guverne.

„În ceea ce priveşte agenda europeană a Republicii Moldova, vă asigur că România va fi şi pe mai departe susţinătorul hotărât şi vocal al dumneavoastră. Puteţi conta pe întreaga deschidere şi cooperare din partea instituţiilor României, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. Opinia României pe tematica Republicii Moldova este ascultată în capitalele europene şi la Bruxelles", a afirmat el, în deschiderea şedinţei comune a Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău.

Prim-ministrul a adăugat că, în prezent, situaţia regională este complicată, înregistrându-se o deteriorare „semnificativă" a mediului de securitate.

„Traversăm în prezent un moment regional complicat, cu o deteriorare semnificativă a mediului de securitate. Asistăm la o desfăşurare masivă de forţe militare şi echipamente ruseşti ce reprezintă cea mai mare desfăşurare după încheierea Războiului Rece", a afirmat şeful Executivului.

Nicolae Ciucă a punctat că aceste evoluţii vin pe „un fond de securitate deja complicat" în regiune, marcat inclusiv de persistenţa conflictelor prelungite, inclusiv cel din regiunea transnistreană

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite