Cioloş, despre eşecul PNL din 2016: „Mi-au propus să candidez, dar n-am vrut să-mi încalc cuvântul şi mandatul“. În ce condiţii ar guverna cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş la singurul miting al PNL la care  a fost prezent. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş la singurul miting al PNL la care  a fost prezent. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloş, cap de listă la europarlamentare pentru Alianţa 2020 USR-PLUS, a declarat că el nu are nicio vină pentru eşecul liberalilor din 2016. Totuşi, Cioloş nu exclude o guvernare alături de PNL după 2020. „În anumite condiţii, în care să ne punem de acord pe anumite principii“, spune Cioloş.

„Partidele au avut un an de zile să se reformeze şi să vină cu o ofertă politică nouă şi cu oameni noi, iar în paralel am avut un Guvern independent. Cu ce a fost vina Guvernului independent că partidele au venit cu oferte mai puţin credibile? PNL, da, mi-a propus să candidez, dar am refuzat să-mi încalc cuvântul şi mandatul. E vina mea că au fost rezultatele care au fost? Nu sunt eu responsabil pentru problemele dintr-un alt partid“, a declarat Dacian Cioloş la Adevărul Live

Întrebat dacă ar putea guverna alături de liberali după alegerile parlamentare din 2020, liderul PLUS a răspuns:„Nu e exclus să guvernăm împreună. În anumite condiţii, în care să ne punem de acord pe anumite principii“. 

Liderul PLUS Dacian Cioloş a explicat, la Adevărul Live, ce relaţie are cu Klaus Iohannis, pe care l-a numit, zilele trecute, „un preşedinte fără soluţii“. Ce prevede reforma constituţională propusă de PLUS? Cum explică eşecul PNL la alegerile din 2016? În ce condiţii ar putea guverna coaliţia USR-PLUS alături de PNL? Cum comentează faptul că e un lider politic moale? cum se explică succesul PSD?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite