Ce criterii trebuie să îndeplinească noul premier în viziunea lui Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Înainte de reuniunea Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a enumerat câteva criterii pe care ar trebui să le îndeplinească noul premier, cel dintâi fiind integritatea.

Întrebat ce condiţii va trebui să întrunească noul premier, şeful statului a răspuns: „Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără problele penale, o persoană care mă convinge că are capacitatea să conducă un Guvern şi o persoană cu o majoritate parlamentară în spate“.

Klaus Iohannis a evitat să precizeze dacă ia în calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunând că luni va vedea dacă aceste partide mai au majoritatea şi că vrea să cunoască toate opiniile.

 „Majoritatea se stabileşte prin vot în Parlament. Atunci vedem dacă este sau nu majoritate”, a mai spus Iohannis, întrebat dacă PSD şi ALDE mai au suficiente voturi pentru a susţine un Guvern.

Iohannis a mai adăugat că a avut o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu, însă doar pe tema finalizării mandatului său.

"Eu am vorbit cu premierul dintre toţi cei implicaţi în această chestiune, am vrut să ştiu dacă înţelege să continue cu responsabilitate până la stabilirea unei noi formulare guvernamentale. Cu ceilalţi politicieni voi vorbi luni, la Cotroceni", a spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite