Cazul Colectiv a deschis robinetul cu inepţii parlamentare. „România a scăpat de un plan diabolic: spargerea ţării în trei republici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninel Peia şi Ioan Ghişe. FOTO Colaj Adevărul
Ninel Peia şi Ioan Ghişe. FOTO Colaj Adevărul

Ninel Peia şi Ioan Ghişe, doi dintre parlamentarii apropiaţi lui Victor Ponta, au venit cu câteva teorii halucinante pentru a explica schimbarea guvernării. În timp ce Peia susţine că România a fost la un pas să piardă Ardealul şi Moldova, Ghişe vede o conspiraţie mondială care i-a scos pe oameni în stradă.

Unii parlamentari, din dorinţa de a a-şi arăta ataşamentul faţă de un lider politic, sau pur şi simplu pentru a ieşi din anonimat, depăşesc cu mult graniţa grotescului. Este cazul deputatului PSD Ninel Peia şi al senatorului independent Ioan Ghişe, care au ţesut o pânză de scenarii ridicole pentru a mai săpuni imaginea pătată a fostului premier Victor Ponta. Într-un editorial intitulat „Incredibil! Noaptea când ţara a fost la un pas de disoluţie!“, deputatul PSD Ninel Peia susţine că tragedia de la Colectiv a fost un „incendiu criminal şi nu un accident nenorocit“. Plecând de la această premisă, Peia prezintă „un plan diabolic, care ar fi dus la spargerea ţării în trei republici“. 

Textul deputatului PSD este concentrat pe noaptea de 3 noiembrie, când în stradă au ieşit 30.000 de oameni pentru a protesta faţă de clasa politică, după incendiul de la Colectiv, dar şi după moartea poliţistului Bogdan Gigină, antemergătorul lui Gabriel Oprea. „Pe scurt, în acea noapte, indivizi infiltraţi printre manifestanţi (s-au notat cazuri de cetăţeni germani, lucru nou pentru mişcările de stradă din România), bazându-se pe forţa degajată de peste 30.000 de oameni, urmăreau incendierea Ministerului de Interne, a Primăriei Sectorului 4, a Guvernului şi, mare atenţie, a Parlamentului României (păzit în aceea noapte de doar 9 jandarmi). Voi forţa un pic nota  şi voi face o analogie cu incendierea Reichstagului de către Hitler, în 1933. Lăsând la o parte condiţiile istorice şi adaptân-du-ne motivelor zilei, distrugerea Parlamentului României este similar cu a pune capăt democraţiei în România. Istoria, cel mai bun profesor, a fost copiată de acest plan care, spre binele nostru, a eşuat. De aici încolo, disoluţia României nu mai era decât un joc de şah făcut, cică, cu masiv sprijin popular“, arată Ninel Peia. 

Însă, dacă derulăm filmul evenimentelor înapoi, vedem că protestatarii n-au incendiat nici MAI, nici Primăria Sectorului 4, nici Parlamentul, deşi au trecut prin faţa tuturor acestor instituţii. Protestul a fost unul paşnic, oamenii cerând  schimbarea întregii clase politice, însă nicidecum prin forţă. 

„Fosta biată Românie“

Revenim la argumentaţia lui Ninel Peia. „Repet, ţinta finală pentru acea noapte era Parlamentul României. Nici Jandarmeria nu ar fi putut face faţă celor peste 30.000 de oameni, iar nimeni nu ar fi scos Armata în stradă, care oricum ar fi pactizat cu poporul din stradă. Dar ce ar fi urmat după aceasta?“, se întreabă Peia. Tot el răspunde. „Ei bine, aici intervin «prietenii noştri» care nu ne doresc nimic bine pe lume. La Cluj, era şi încă este pregătit un «grup de intelectuali, politicieni şi oameni de afaceri» care ar fi dat, în aceeaşi noapte, cu mare sârg, o declaraţie de independenţă a Ardealului şi ar fi constituit imediat Grupul European din Transilvania. În fapt, un fel de Republica Transilvania, cu orientare maghiară, sub protectorat german şi garanţie rusă. La Iaşi, se afla, şi încă există,un grup similar care ar fi declarat independenţa Moldovei, o Republică Moldova care ar fi urmat să se alipească, într-un an sau doi Basarabiei pentru a forma un stat captat 100% în sfera de influenţă a Moscovei. Ţara Românească, lipsită de voinţă politică internă» nu avea cum să se mai opună acestor mişcări «istorice“ ar fi primit ajutor masiv american şi cu speranţa ca  scutul de la Deveselu să fie funcţional şi foarte eficient. Bucureştii, cu Ţara ciumpăvită, rămâneau singurul stâlp democratic din fosta biată Românie!“, arată Ninel Peia, în punctul culminant al textului. 

La Cluj,  un «grup de intelectuali, politicieni şi oameni de afaceri» ar fi dat o declaraţie de independenţă a Ardealului. La Iaşi, se afla, şi încă există,un grup similar care ar fi declarat independenţa Moldovei. Ninel Peia, deputat PSD

Urmează deznodământul.  „Ei bine, demantelarea acestui scenariu monstruos a fost posibilă printr-un singur gest, un gest responsabil, care a înlăturat distrugerea Parlamentului şi dezmembrarea definitivă a Ţării. Dragi români, demisia lui Victor Ponta a fost acest gest care a dat peste cap întreaga şi veninoasa urzeală.  Demisia lui Ponta a scăzut aproape instantaneu motivaţiile celor aflaţi în stradă şi aproape că a anihilat specularea ticăloasă a emoţiilor stârnite de incendiul de la clubul Colectiv. Astfel, din cei peste 30.000 de manifestanţi, doar cinci mii au fost cei care au mai demonstrat în faţa Parlamentului, fără tragerea de inimă de a vandaliza ceva“, scrie Peia, care ignoră ordinea cronologică a evenimentelor. 

Ponta a demisionat a doua zi după proteste, deci nu avea cum să anihileze „specularea ticăloasă a emoţiilor“. Oamenii au strigat în aceeaşi seară şi în faţa Guvernului, şi în faţa Primăriei, şi în faţa Parlamentului, dar cum sediul Legislativului (Casa Poporului) a fost ultima bornă de pe harta protestelor, numărul celor nemulţumiţi s-a mai rărit pe traseu. La finalul textului publicat de site-ul stiripesurse.ro, Ninel Peia semnează: deputat PSD Ilfov, doctorand anul III- Academia Naţională de Informaţii. 

„ONG-uri finanţate din exterior“

Ninel Peia nu este un caz izolat printre parlamentarii care susţin diverse teorii ale conspiraţiei. Senatorul independent, fost liberal, Ioan Ghişe îl acompaniază.  „După mine, a fost o tentativă de lovitură de stat, care era programată pentru 1 Decembrie, dejucată de demisia lui Victor Ponta chiar după prima zi de proteste! Poate că o fi avut şi el, în calitate de prim-ministru, informaţii despre acest plan“, a spus Ghişe, într-un interviu pentru Cotidianul.ro. „Tragedia de la Clubul Colectiv a fost un eveniment emoţional atât de puternic încît a devansat planul iniţial, de care autorii scenariului iniţial au profitat pentru a obţine scopul politic, pe care-l vedeţi în acţiunile multora dintre organizaţiile implicate în aceste proteste“, a mai spus Ghişe. 

Senatorul susţine că protestele au fost sprijinite financiar de organizaţii internaţionale. „Ele sunt finaţate din exterior de ani de zile şi se lipesc de interese politice concrete. Este o listă întreagă de ONG-uri care au la dispoziţie o serie de mijloace de comunicare inteligentă şi o bază de date construită în timp, pe care au folosit-o din plin“, a spus Ghişe, fără a aduce nicio minimă dovadă în acest sens. 

După mine, a fost o tentativă de lovitură de stat, care era programată pentru 1 Decembrie, dejucată de demisia lui Victor Ponta chiar după prima zi de proteste! Ioan Ghişe, senator independent

„Manifestaţiile acestea planificate pe zile, pe ore, pe oraşe, în ţară şi în străinătate, cum s-a întîmplat şi în ţările arabe, cu aşa-zisele Primăveri, sau evenimentele de la Kiev cu Maidanul de acolo, ne arată că există un anumit scenariu care se aplică în anumite locuri pentru a folosi politic celor le iniţiază, le organizează şi, la sfârşit, le orchestrează şi profită de efectele lor“, a insistat senatorul braşovean. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite