Cătălin Predoiu îi cere demisia lui Jean-Claude Juncker: E nevoie de un nou preşedinte al Comisiei Europene, mai puţin coleg cu Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, crede că responsabilitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care ar trebui să demisioneze ca urmare a rezultatului referendumului.

„Brexit nu este doar eşecul lui Cameron, şi Juncker are partea lui de responsabilitate şi ar trebui să urmeze exemplul lui Cameron, să îşi dea demisia. Ar fi un gest de responsabilitate. Demisia nu înseamnă haos, ci perpetuarea lipsei de responsabilitate generează haos. e nevoie de un nou Preşedinte al Comisiei Europene, mai puţin coleg cu Putin şi mai capabil să insufle speranţă pentru mai multă Europă“, a scris Predoiu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier Victor Ponta a comentat irnoc cererea lui Cătălin Predoiu. „Preşedintele / Premierul / Primarul General "to be elected" Cătălin Perdoiu i-a cerut demisia lui Juncker pt Brexit/ şi dacă nu înţelege Juncker rapid să se conformeze dl Perdoiu va trece la Tusk, Merkel, Obama, etc!!!“, a comentat Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Liderii UE cer Marii Britanii să lanseze procedura de părăsire a blocului comunitar „cât mai rapid posibil” şi au avertizat că nu va exista o renegocierile privind menţinerea Regatului Unit în Uniune.

După votul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, liderii europeni Europa vor trebui să îşi întocmească variantele de rezervă pentru a preveni răspândirea sindromului populist şi anti-sistemic în restul Europei.

„Nu voi ascunde faptul că ne doream un alt rezultat al referendumului de ieri. Sunt conştient de cât de grav, chiar dramatic este acest moment din punct de vedere politic şi nu există nicio cale pentru a prevedea toate consecinţele politice ale acestui eveniment, în special pentru Marea Britanie. Este un moment istoric, dar, cu siguranţă, nu un moment pentru reacţii istorice. Vreau să îi asigur pe toţi că suntem pregătiţi şi pentru acest scenariu negative”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, înainte de o întâlnire cu liderii PE şi CE.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite