Bugetele Transporturilor, STS, SIE şi Agerpres au fost adoptate de Comisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, sâmbătă, bugetele ministerului Transporturilor, STS, SIE şi Agerpres, încheiind astfel prima zi de dezbateri asupra proiectului de buget pe 2017. Comisiile se vor reuni duminică dimineaţa pentru a continua discuţiile.

Un amendament la bugetul Transporturilor, de 50 de milioane de euro, pentru un studiu de fezabilitate pentru o autostradă care să lege Moldova de restul ţarii, a fost respins după ce a fost votat de trei ori.
Bugetul MT este în valoare de 13,7 miliarde de lei, în creştere cu 60% faţă de anul trecut, potrivit News.ro.

Bugetele SIE şi STS au trecut de comisii în mai puţin de 5 minute, fiind adoptate în forma Guvernului. Bugetul SIE este de 247 de milioane de lei, în scădere cu 10,6% faţă de anul trecut, iar bugetul STS este de 270 de milioane de lei, în scădere cu 8%

Mai multe dezbateri au avut loc la bugetul Agerpres, care a solicitat bani suplimentari pentru plata salariilor, având în vedere reducerile aplicate de Guvern. O variantă, de a lua bani de la bunuri şi servicii, nu a fost adoptată de Comisie. Alte două amendamente au fost propuse, dar nu au trecut de votul parlamentarilor.

În final, Agerpres a rămas cu un buget de 19,4 milioane de lei, în scădere cu 4,83%.

Parlamentarii au aprobat şi bugetul Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989. Bugetul aprobat este de 2 milioane de lei. Şi Secretariatul a solicitat bani suplimentari, pentru anumite achiziţii necesare, afirmând că proiectul de buget nu a fost întocmit corect, însă parlamentarii nu au aprobat, nefiind susţinut de Minister. Amendamentele au rămas pentru a fi votate de plen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite