Blaga, despre unificarea şefiei PNL: Nu cred că e nevoie de Congres în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, referindu-se la unificarea funcţiei de preşedinte al PNL înainte de alegerile parlamentare, că nu consideră că este nevoie de un Congres în această perioadă. La rândul ei, Alina Gorghiu susţine că, oricum potrivit statului şi calendarului, 2017 e anul în care se va face unificarea.

„Eu nu am auzit să vorbească despre Congres, chiar am citit cu atenţie lucrul acesta. Noi vom ajunge la o concluzie, care va fi cea mai bună pentru partid, la momentul potrivit. Nu am avut o astfel de discuţie, deocamdată, niciuna, o să vedem exact cum stau lucrurile. Cea mai bună soluţie pe care o vom găsi va fi cea cu care vom merge”, a spus Blaga, citat de News.ro, despre afirmaţiile lui Ilie Bolojan privind necesitatea alegerii unui preşedinte unic al PNL înaintea alegerilor parlamentare.  Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii sunt preocupaţi de desemnarea premierului.

Blaga s-a delimitat de  declaraţia lui Bolojan, cel care vobise de unificare. „Eu nu cred că este nevoie de un Congres în această perioadă, când trebuie să ne pregătim de cu totul şi cu totul alte lucruri”, a mai spus Blaga. 

Alina Gorghiu a menţionat, la rândul ei, că în şedinţa Biroului Politic Naţional nu a existat nici măcar un coleg care să deschidă acest subiect, al unificării funcţiei de preşedinte. „Au fost discuţii pe foarte multe alte teme, dar preocuparea noastră de astăzi este să găsim acele mesaje corecte şi proiecte de interes, pentru cetăţeni şi electoratul nostru”, a arătat Gorghiu. 

Copreşedintele PNL a menţionat că orice proces de fuziune se finalizează cu un preşedinte unic, şi este foarte firesc să fie aşa. „Noi avem un calendar, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, este depus la Tribunalul Bucureşti, şi finalizarea fuziunii, conform hotărârii de instanţă, va fi în 2017, în urma unui Congres”, a mai arătat Gorghiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite