Autobiografia lui Iohannis, de azi în librării: prezidenţiabilul ACL îşi povesteşte viaţa în 200 de pagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul autobiografic „Pas cu pas“,  în care candidatul ACL la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis dezvăluie detalii despre copilăria şi adolescenţa sa, vorbeşte despre  familie, dar şi despre cariera sa care a debutat în învăţământ şi a culminat cu funcţia de preşedinte PNL a apărut la editura Curtea Veche.

Volumul de peste 200 de pagini este, de fapt, autobiografia lui Klaus Iohannis, în care sunt prezentate momente din copilăria lui Klaus Iohannis, detalii referitoare la perioada maturităţii, dar şi recenta numire în funcţia de preşedinte PNL şi candidatura sa la prezidenţiale.

Iohannis povesteşte, de pildă, că vestea înscrierii sale în cursa pentru Cotroceni nu a fost o surpriză pentru părinţii săi, care erau la curent cu traseul său politic.

„Şi părinţii, şi sora mea locuiesc acum în Wurzburg. Când am ştiut că voi candida la Preşedinţie, i-am sunat pur şi simplu şi le-am dat vestea. Nu a fost o surpriză nemaipomenită, fiindcă ei urmăresc ştirile de aici, în special pe Internet sau prin ziarele trimise de noi. Şi vorbim la telefon cel puţin o dată pe săptămână, aşa că au ştiut cam în ce direcţie merg lucrurile“, a povestit Iohannis.

În debutul volumului, primarul Sibiului se arată legat de locul în care a trăit şi susţine că l-a modelat după chipul şi asemănarea sa.

„Se spune că oamenii sunt legaţi de locurile în care aleg să trăiască prin fire care, de multe ori, le rămân lor înşile ascunse. Despre Sibiu pot să spun că este locul din care am pornit şi, în acelaşi timp, locul la care am revenit: nu din comoditate, ci pentru că, trăindu-mi aici copilăria şi adolescenţa, mi-am dat seama că Sibiul este oraşul cu care am cele mai multe afinităţi“, susţine Iohannis, în primele pagini ale cărţii, reunite sub titlul „Copilăria pe Strada Cetăţii“.

„Este oraşul în care am găsit mereu acelaşi calm pe care ceilalţi l-au observat la mine, este un oraş în care ordinea a reprezentat o regulă nescrisă, una pe care şi eu mi-am însuşit-o“, mai spune el.

Iohannis vorbeşte cu detaşare despre el însuşi şi despre viaţa sa personală şi realizează, pe parcursul cărţii, un autoportret.

„Acum sunt un fanatic al organizării“, scrie el la un moment dat, şi se declară „un pic perfecţionist din acest punct de vedere“.

„În ultimii ani, de când am ajuns persoană publică şi am tot mai multe responsabilităţi, nu mai am un program foarte previzibil. Sunt zile când trebuie să mă trezesc la 4 dimineaţa ca să ajung la 10 în Bucureşti şi sunt zile în care mă scol la 7 ca să ajung la 8 la birou. Nu mai există ceea ce se cheamă program tipic. Dar ordine, da“, povesteşte Iohannis.

Prezidenţiabilul oferă şi detalii privitoare la căsnicia sa. „Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant“, spune el în carte.

„Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la vreo 29“, mărturiseşte el.

Autobiografia lui Iohannis, apărută astăzi la Curtea Veche Publishing, este disponibilă atât în România, cât şi în Republica Moldova.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Klaus Iohannis va fi judecat de Curtea Supremă pentru incompatibilitate după ce a fost acceptat recursul ANI

Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din 2014, va fi judecat de Curtea Supremă. Aşa au decis judecătorii instanţei Supreme care au admis recursul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în dosarul în care acesta este acuzat de incompatibilitate.

DOCUMENT Iohannis şi-a lansat proiectul prezidenţial: „E timpul să dărâmăm mitul lui «merge şi aşa»“

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, şi-a lansat astăzi, la Parlament, programul „România lucrului bine făcut“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite