AUDIO Noi stenograme cu Adrian Ţuţuianu: Ce mă îngrijorează pe mine e ce se întâmplă dacă îl fac pe Dragnea aşa cum l-au făcut pe Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Tutuianu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Tutuianu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Chiar în ziua în care liderii PSD se reunesc, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), urmând să discute, printre altele,  şi „chestiuni interne”, în presă au apărut noi stenograme de la Dâmboviţa, cu Adrian Ţuţuianu. În aceste înregistrări, Ţuţuianu susţine că se aşteaptă ca Liviu Dragnea să fie condamnat, dar şi ca planul lui Klaus Iohannis să reuşească, iar România să aibă alt guvern de la 1 ianuarie.

”Percepţia publică este aia că Omul (n.n.Liviu Dragnea) are nişte probleme şi tot ceea ce faceţi voi cu Justiţia este pentru a-l salva pe el. Asta este percepţia, iar opinia publică judecă după percepţii. O temă care mă îngrijorează pe mine este următoarea: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎL FAC (N.N. PE LIVIU DRAGNEA) AŞA CUM L-AU FĂCUT PE (N.N. ADRIAN) NĂSTASE. Aţi văzut că-i dădeau termen la două săptămâni. La Năstase erau o mie de martori, la ăştia (n.n. procesul lui Liviu Dragnea) reaudiază tot, nu sunt alte documente (n.n. noi) şi îl poate face când ţi-e lumea mai dragă! Te trezeşti că în luna martie, anul viitor, că-i menţine condamnare cu o zi. Nu de trei (n.n. ani) şi şapte luni, (ci) de o zi. Pentru că fiind recidivă trebuie să execute doi ani plus o zi. Nu există nicăieri în lume ca un premier să fie condamnat. Dasta am spus noi că e cazul (n.n. ca Liviu Dragnea) să facă un pas în spate, în lateral (…) pentru că noi vom culege impactul, nu vă puteţi închipui ce va fi în toată presa internă şi externă.”, spune Adrian Ţuţuianu, conform stenogramelor obţinute de jurnaliştii EvZ.

Ţuţuianu mai spune că este posibilă schimbarea Guvernului, dar tot cu unul al PSD.

”Cu excepţia celor care sunt astăzi la Cotroceni şi în servicii, care vor face ca de la 1 ianuarie noi să nu o avem prim-ministru pe Viorica Dăncilă. Al doilea: De ce ar dori PNL să fie la guvernare? România are o situaţie grea. (…)”, mai spus liderul PSD Dâmboviţa.

Adrian Ţuţuianu susţine că a fost mazilit de la conducerea Ministerului Apărării.

”Dacă nu eraţi voi acuma, aici. Eu am plecat degeaba (n.n. de la Ministerul Apărării). Ce am spus eu în comunicatul ăla era corect. Exprima (sic) tot: dacă nu ai alocare bugetară… Îmi aduc aminte de TÂMPITUL DE TUDOSE (n.n. Mihai Tudose, fostul prim-ministru) care a semnat vineri (?) acuma, care-mi spune că ce nu aveam bani de la Bobiţă (n.n. - Bogdan Stan, fost şef ANAF), trebuia să dea la Sănătate. Voi ştiţi foarte bine că nu poţi să iei banii de la investiţii şi să-i dai pe salarii. Demisia mea i-a obligat să facă rectificare bugetară la trei zile, că nu erau bani nici la Armată, nici la Interne, nici la alte ministere pentru salarii, nu vorbim de investiţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite