Ambasada germană: Sprijinim eforturile autorităţilor de urmărire penală în lupta împotriva corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Germaniei la Bucureşti sprijină eforturile continue ale autorităţilor de urmărire penală din România în lupta împotriva corupţiei şi urmăreşte "cu mare atenţie" încercările de aşezare a activităţii eficiente a acestor instituţii "pe un fundament modificat".

"Ambasada Republicii Federale Germania sprijină eforturile continue ale autorităţilor de urmărire penală ale României în lupta împotriva corupţiei. Acestea reprezintă expresia acelor angajamente asumate de România care se numără printre principiile fundamentale primordiale ale comunităţii europene de drept şi de valori. Din acest considerent, acestora le revine o importanţă deosebită şi în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE. Parlamentele naţionale trebuie să reprezinte un exemplu în ceea ce priveşte protecţia şi menţinerea acestor fundamente", a precizat, vineri, la solicitarea Mediafax, misiunea diplomatică, după propunerile de modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

"În opinia noastră, este hotărâtor ca infracţiunile să poată fi combătute şi sancţionate în mod eficient şi ca activitatea instituţiilor menite să sprijine statul de drept să se poată desfăşura fără restricţii", se mai arată în răspunsul Ambasadei.

În acest context, Ambasada Germaniei la Bucureşti precizează că urmăreşte "cu mare atenţie încercările de aşezare a activităţii eficiente a autorităţilor române de urmărire penală pe un fundament modificat". "Acestea pot avea şi un impact nemijlocit asupra evaluării României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare", a mai spus Ambasada germană.

Reacţia Ambasadei Germaniei vine după cele ale Ambasadei Marii Britanii şi SUA, în urma iniţiativei unor deputaţi PSD de modificare a Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal, care prevede că măsurile preventive pot fi dispuse doar dacă există "probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că persoana a făcut infracţiunea"

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite