Alina Gorghiu: PSD să nu împiedice ancheta DNA pe votul din diaspora. Să plece capul, să-şi recunoască abuzul şi să ceară scuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că social-democraţii trebuie să aibă decenţa de a nu împiedica ancheta DNA care-l vizează pe fostul ministru Titus Corlăţean, printr-un vot împotriva urmăririi penale.

„Cei care au dorit să-şi exercite acest drept au suportat ore în şir de aşteptat, în ploaie, la cozile umilinţei. Aparatul de stat al PSD a călcat democraţia în picioare ca să-şi scoată candidatul câştigător. Românii din diaspora, dar şi noi, cei din ţară, aşteptăm un deznodământ al anchetei în acest caz. E bine că se întâmplă totuşi ceva, fie şi la un an şi jumătate de la cea mai gravă încălcare a drepturilor electorale petrecută în România ultimilor ani”, a scris copreşedintele PNL pe contul personal de Facebook. .

Gorghiu susţine că, de asemenea, că „îngrădirea drepturilor cetăţenilor a fost dintotdeauna specialitatea PSD”.

„Le cer să aibă decenţa de a nu împiedica această anchetă printr-un vot împotriva urmăririi penale. E momentul să plece capul în pământ, să-şi recunoască abuzul şi să le ceară scuze românilor. Asta pentru că votul nu e o lozincă!”, adaugă Alina Gorghiu.

DNA cere aviz pentru începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean pentru votul din diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, când acesta era ministru de Externe. Corlăţean este acuzat de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, întrucât ar fi organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de PSD, Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite