Gorghiu: Candidatul liberal pentru Primăria Generală, unul dintre cei prezenţi în ultimul sondaj PNL. Predoiu nu vrea să candideze la Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coprelşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Coprelşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, luni, la Realitatea TV, despre Consiliul Naţional al PNL de vineri, ultimele schimbări din cadrul formaţiunii sale, precum şi de criteriile de inetgritate pe care le vor adopta liberalii în vederea alegerii de candidaţi pentru alegerile din 2016.

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii:   

Despre scopul schimbărilor politice din ultima vreme 

Am încercat un exerciţiu de normalitate. Se întâmplă de multă vreme ca noi din cei din clasa politică să nu mai fim conectaţi la relalitatea românească. Astăzi, am decis înaintarea către Consiliu a acelei liste de criterii de integritate. Presa a numit-o decalog. Am primit numeroase amendamente, observaţii, de la oameni de la societatea civilă. Cred că doar de la PSD nu am primit observaţii. Dacă ar fi să aplice criteriile noastre integritate cred că PSD-ul va rămâne fără trei sferturi din candidaţi. 

Suntem mult înaintea calendarului defuziune. Ne-am mişcat repede. Scopul a fost acela de realiza unificarea mult mai rapidă. Miza mea ca lider de partid este să cresc numărul de partid în toată ţara, nu doar pe cei din Ardeal. 

Noi am reuşşit ca partid să ne reinventăm de fiecare dată. Nu am reuşit să doborân PSD-ul prin moţiune de cenzură, dar Ponta tot a plecat. Am susţinut strada. Însă, nu am mers la guvernare. E foarte uşor să spui că vrei să ajungi la guvernare, dar nu trebuee să calci pe cadavre pentru a face acest lucru. Noi ne-am uitat şi în stânga şi îndreapta. Am ascultat analizele. 

Despre alegerile în două tururi de scrutin

Nemulţumirea socială creşte atunci ând tu te faci că nu observi. Dacă ne facem că nu o observăm, partidele extremiste reuşeşte să colecteze acea nemulţumire. Sunt viciate alegerile în momentul în care există un singur tur de scrutin. Votul prin corespondenţă s-a împlinit, chiar dacă în urmă cu şase luni nu exista. Şi în ceea ce priveşte alegerea în două tururi de scrutin, există un proiect de lege. PSD-ul nu vrea să renunţe la acest tip de alegere, scrutin într-un singur tur. 

Despre buget

În principiu, suntem mulţumiţi de proiecţia bugetară. Noi am spus public faptul că ştim că e un Guvern de tranziţie. Vrem să vedem investiţii mai mari. Eu nu sunt avocatul domnului Cioloş. E un om pe care îl apreciez. Totuşi, un buget, din nefericire o spun, avem foarte puţini bani. Cred că nu punem nici degetul acolo unde sunt vulnerabilităţile mai mari. Cred că ANAF-ul poate să-şi facă treaba. 

Avem o problemă cu mediul privat.A fost una din condiţiile pe care le-am pus pentru a susţine acest buget. Am fost pentru mărirea investiţiilor publice. Economia trebuie să crească 

Despre susţinerea guvernării şi Primăria Capitalei

Suntem un partid care nu a vrut să ajungă la guvernare cu orice preţ. Un partid care poate ajunge la guvernare, care în 2016 va fi la guvernare. De asemenea, suntem pregătiţi să fim parteneri de guvernare cu preşedintele Klaus Iohannis. În prezent susţinem Guvernul Cioloş. 

Cătălin Predoiu nu vrea la Primăria Capitalei. Sondajul de opinie a cam arătat opţiunile. S-au cam decantat lucrurile. Nu sunt foarte mulţumită de variantele de la sectoare. Nu sunt toate câştigătoare în acest moment. Avantajul PNL este că a intrat în bloc start de devreme. Ştim obiectivul: câştigarea alegerilor. Nu vreau să duc în derizoriu campania pentru câştigarea Bucureştiului, plecând doar de la criteriul genului.

Primăria Capitalei va fi câştigată de dreapta, adică de PNL. Avem candidaţi buni. La Consiliul Naţional, probabil vom face această propunere. La acest Consiliu va fi o propunere de validare a celor sondaţi. Principalul criteriu pe care îl cetăţeanul care votează în Bucureşti: cinstit şi onest. Credeţi-mă.  Eu nu vreau să candidez la Primăria Generală. Am spus-o de mai multe ori. Cred că am alţi colegi competenţi care pot gestiona această primărie. 

Nu vreau să dau numele niciunui candidat pentru Bucureşti. O să fie unul dintre cei sondaţi. O să fie oamenii care ăţi doresc Capitala 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite