Şedinţă crucială la PSD: trei candidaţi la şefia partidului. Social-democraţii decid luni soarta lui Ponta ca premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, liderul actual al PSD, Victor Ponta, fostul preşedinte al PSD, şi Marian Oprişan, un lider local
Liviu Dragnea, liderul actual al PSD, Victor Ponta, fostul preşedinte al PSD, şi Marian Oprişan, un lider local

Comitetul Executiv al PSD (CExN), for care îi cuprinde şi pe liderii din teritoriu, se reuneşte, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a pune la punct detaliile cu privire la Congresul partidului, stabilit pentru ziua de 11 octombrie, dar şi pentru a discuta noua situaţie juridică a premierului Victor Ponta, trimis în judecată de DNA. Şefia PSD este ţintită deocamdată de trei social-democraţi, însă lista candidaturile este încă deschisă.

Social-democraţii din conducerea partidului au decis, marţi, să dea curs solicitărilor mai multor lideri din teritoriu privind devansarea Congresului PSD şi au stabilit data de 11 octombrie pentru alegerea preşedintelui PSD. Dragnea a spus că va anunţa luni, după şedinţa CExN, dacă se va înscrie în cursa pentru şefia PSD sau nu.

Pe lângă Dragnea, şi-au mai exprimat intenţia de a candida fostul preşedinte interimar al PSD Prahova, Daniel Savu, şi senatorul PSD Şerban Nicolae, fostul consilier de stat în Admnistraţia Iliescu şi fost avocat al lui Cătălin Voicu.

Anunţul lui Savu a provocat o reacţie sarcastică din partea preşedintelui interimar PSD Liviu Dragnea, ce a declarat că se aşteaptă la o „competiţie serioasă cu domnul Daniel Savu”, conform Mediafax. Dragnea a confirmat apoi că afirmaţia respectivă a fost glumă, deoarece nu a luat în serios candidatura senatorului.

„Eu am luat în glumă declaraţia lui, în glumă am vorbit şi eu. Şi totuşi, să nu dăm foarte multă importanţă unor glumiţe. Eu nu-mi permit să mă joc cu anunţul meu, poate alţii îşi permit, eu nu“, a declarat Dragnea pentru Mediafax.

Savu a oferit, sâmbătă seara, un răspuns la adresa declaraţiilor preşedintelui interimar PSD, precizând că anunţul privind candidatura sa la şefia partidului este cât se poate de serios, şi expunând programul său într-un interviu pentru stiripesurse.ro. ”Eu chiar candidez, nu e glumă. Am deja un program cu care vreau să conduc partidul! Aşa cum am anunţat încă de ieri, voi candida la funcţia de preşedinte al PSD, cu prilejul Congresului care va avea loc pe 11 octombrie. În această calitate, vreau să vă supun atenţiei două teme importante, de care cred că depinde viitorul imediat al PSD.
 

Ponta dă socoteală în faţa partidului

Tot în cadrul şedinţei de luni, social-democraţii vor decide şi dacă îl mai susţin pe Victor POnta în fruntea Guvernului, ca urmare a trimiterii sale în judecată. „Guvernul este condus şi de iure şi de facto de premierul Victor Ponta. Este o situaţie nedorită în care ne aflăm şi noi ca partid şi coaliţia, dar, în primul rând, Victor Ponta. Va fi importantă decizia lui, dar pentru PSD este extrem de important să rămână la guvernare. În Comitetul Executiv, care e convocat luni, vom discuta pe lângă măsurile de organizare pentru congres şi situaţia actuală, pentru că este firesc să o discutăm acolo şi cred că PSD va susţine în continuare ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, pentru că e important să rămânem la guvernare“, a anunţat Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite