Zeci de români, blocaţi la Liverpool după anularea unei curse Wizz Air spre Craiova din cauza furtunii Ophelia. Ce spune compania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 150 de pasageri români ai unei curse Wizz Air de la Liverpool la Craiova au rămas blocaţi pe aeroportul britanic după anularea zborului din cauza furtunii Ophelia care afectează Marea Britanie, informează Digi24. Reprezentanţii companiei spun că românilor le-a fost oferită posibilitatea reprogramării zborului, rambursare şi cazare.

UPDATE 10.10 Reprezentanţii Wizz Air susţin că zborul de la Liverpool spre Craiova a fost anulat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, însă le-au oferit pasagerilor soluţii alternative.

„Zborul Wizz Air W6 3983 de la Craiova la Liverpool din data de 16 octombrie a fost direcţionat către aeroportul din Doncaster Sheffield din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de la Liverpool. În consecinţă, zborul Wizz Air W6 3984 de la Liverpool spre Craiova a fost anulat. Tuturor pasagerilor li s-a oferit posibilitatea reprogramării gratuit pe zboruri alternative WIZZ, rambursare completă, cazare sau decontarea altor costuri cauzate de întârziere în concordanţă cu politica Wizz Air şi reglementările UE.

Cu toate că situaţia a fost independentă de Wizz Air, compania îşi cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavei este prioritatea numărul 1 a companiei”, susţin reprezentanţii Wizz Air.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Pasagerii români, printre care se află şi copii, aveau programat zborul spre Craiova, de pe aeroportul din Liverpool, luni seară în jurul orei 21.00. Aeronava Wizz Air care trebuia să-i aducă în ţară şi care efectua zborul tur Craiova - Liverpool de luni nu a putut ateriza însă din cauza furtunii, astfel că zborul retur a fost anulat.

Potrivit unor pasageri contactaţi de Digi24, călătorilor li s-a spus iniţial că pot merge pe aeroportul londonez Luton, de unde îşi vor putea continua călătoria spre România. Conform sursei citate, unora dintre pasageri li s -a oferit chiar transportul de la Liverpool la Londra, dar alţii se plâng că nu au primit nicio informaţie şi nu au fost îndrumaţi spre alte aeroporturi, nici nu li s-a oferit cazare până la rezolvarea situaţiei. 

Conform Digi24, circa jumătate din pasagerii blocaţi ar fi reuşit să obţină un bilet pentru alte zboruiri spre România.

Marea Britanie şi Irlanda sunt afectate de furtuna Ophelia, uragan format săptămâna trecută în Oceanul Atlantic, în zona Insulelor Azore, şi care a ucis deja cel puţin trei oameni în Irlanda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite