Verii lui „Felix“ îi cer daune morale de sute de mii de euro: „Mi-a distrus imaginea. Vreau jumătate de milion de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul termen în procesul în care Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, îl acuză pe fondatul PC că a turnat-o la Securitate s-a judecat joi dimineaţă, la Tribunal Bucureşti. Femeia îi cere patronului Antenelor daune morale în valoare de sute de mii de euro.

Paraschiva Silaghi şi soţul acesteia, Victor, i-au intentat proces lui Dan Voiculescu în iunie 2012, pentru „acţiune în răspundere delictuală”. Cei doi îl acuză de acelaşi lucru şi pe Sergiu Andone, avocatul lui Voiculescu.

Femeia a susţinut în faţa judecătorilor că atât ea, cât şi familia ei au avut de suferit de pe urma notelor pe care liderul PC le făcea către Securitate.

„Jigneşte justiţia încontinuu, nu se poate treaba asta.136 de mii de euro pentru că m-a pârât la Securitate, eu trebuie să plătesc treaba asta, nu am ştiut că trebuie să plătesc", a spus Paraschiva Silaghi joi, la prima înfăţişare în proces.

„Există şanse ca daunele morale să nu se plătească. O jumătate de milion de euro. Eu vreau să văd euro, nu lei”, a declarat, miercuri, Victor Silaghi, soţul verişoarei lui Voiculescu, pentru adevarul.ro.

„Mă face că am fost spion împotriva NATO? Împotriva Germaniei? (…) Mi-a stricat imaginea. Pentru că eu am de la serviciile secrete germane că n-am fost (spion – n.r.), am de la SRI că n-am fost salariatul lor, am de la SIE că nici nu sunt cunoscut la ei şi el spune că am avut de-a face cu aşa ceva?”, a mai spus Silaghi.

„Şi părinţii mi i-a băgat în puşcărie, ştie foarte bine, şi foarte multe lucruri murdare le-a făcut. Aşa că eu nu înţeleg cum aveţi atât curaj să ţineţi în politica dvs. care vă duce spre democraţie asemenea oameni. Cei care au avut bun simţ s-au retras, el nu are bun simţ”, declara în urmă cu doi ani Paraschiva Silaghi pentru Realitatea TV.

De mai bine de opt ani, Silaghi îşi acuză verişorul că dădea raporturi sistematice privind activitatea ei. În urmă cu trei ani, Silaghi a prezentat la televizor pasaje dintr-un document de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii care demonstrau că Dan Voiculescu, care colabora cu Securitatea sub numele de „Felix”, s-a deplasat special în Germania, alături de un colonel, pentru a afla întreaga poveste a fugii femeii din ţară.

Dan Voiculescu nu s-a lăsat mai prejos şi a acţionat şi el în judecată pe verişoara lui, încercând astfel să tergiverseze procesul de revizuire a sentinţei prin care Dan Voiculescu a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii.

Paraschiva şi Victor Silaghi au fost prezenţi miercuri la termenul din procesul care le-a fost intentat de Voiculescu, iar instanţa a stabilit un nou termen pe 6 februarie. Exasperaţi de atâtea amânări, aceştia au cerut instanţei judecarea pe fond a cauzei. Victor Silaghi a mai arătat că motivul invocat de Voiculescu la revizuire – starea de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) nu are temei. Asta pentru că, susţine Silaghi, atunci când Dan Voiculescu a primit verdictul de “turnător”, Mircea Dinescu nu fusese declarat incompatibil la CNSAS.

“Este tactica clară de tergiversare, Dan Voiculescu aşteaptă o hotărâre în favoarea lui şi să vină să spună că Mircea Dinescu nu a fost compatibil. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare: Mircea Dinescu a devenit incompatibil la aproape un an după ce s-a dat sentinţa de colaborator pentru Dan Voiculescu”, a declarat, miercuri, Victor Silaghi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite