Vasile Bănescu, Patriarhia Română: Biserica sprijină familia naturală, nu „tradiţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că Biserica sprijină „familia naturală, şi nu «tradiţională», aşa cum este ea numită, pentru că familia tradiţională, străveche, nu mai există.“Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, a explicat Bănescu.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care joi, în Parlament, a avut loc conferinţa despre Referendumul pentru Căsătorie. 

Vasile Bănescu a precizat că „Biserica Ortodoxă Română, şi celelalte culte religioase din România nu pot recomanda, nu pot sugera nimănui validitatea unui parteneriat civil. Pentru că parteneriatul civil apare ca o formă alternativă la o instituţie deja existentă, numită căsătorie”, potrivit Basilica.ro.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a definit şi parteneriatul civil: „din punct de vedere legal, este o înţelegere care exclude termenul religios, exclude binecuvântarea lui Dumnezeu din taina căsătoriei, presupune o înţelegere punctuală între două persoane care îşi asumă în faţa unei instituţii pur omeneşti şi nu dumnezeieşti, cum e cazul în biserică, faptul că vor merge împreună mai departe”.

Necesitatea susţinerii normalităţii rezultă din faptul că „în foarte multe ţări unde nu s-a luat atitudine în legătură cu definirea foarte clară a căsătoriei, acolo unde această definire nu a fost foarte bine lămurită, s-a ajuns la legalizarea căsătoriilor homosexuale”, a mai declarat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite