UPDATE Unul dintre suspecţii jafului ca-n filme de pe A1 din 2011, când au fost furate 22,7 kilograme de aur, arestat preventiv pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la faţa locului. FOTO: Adevărul
Imagine de la faţa locului. FOTO: Adevărul

Unul dintre suspecţii jafului din 9 august 2011, de pe autostrada Bucureşti - Piteşti, când din maşina unui cetăţean turc au fost furate peste 22 de kilograme de bijuterii, prins de poliţişti în Capitală, a fost arestat preventiv, vineri seară, de magistraţii Tribunalului Argeş.

UPDATE 7.44  Bărbatul a fost iniţial reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş, care au solicitat judecătorilor arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.

Ulterior, Tribunalul Argeş a admis cererea procurorilor în acest caz.

Suspectul a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 35 de ani a mai fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, în 2003, în Germania, fiind acuzat de furt şi uzurpare de calităţi oficiale, dar şi în 2006, în România, pentru aceleaşi infracţiuni.

Bijuteriile aparţineau unei firme din Bucureşti, conduse de un cetăţean turc. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, aurul nu era asigurat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Dănuţ Dinu, afirma, în august 2011, că din declaraţiile celor două persoane aflate în maşina atacată rezultă că autovehiculul a fost oprit de trei persoane îmbrăcate în negru, cu măşti pe faţă şi care aveau pistoale. El a precizat că pe maşina atacatorilor era amplasată o „lampă stroboscopică neagră", asemenea unui girofar. Astfel, atacatorii au făcut semne de oprire autoturismului care transporta bijuteriile din aur, folosind bastoane asemănătoare celor pe care le are Poliţia.

Cercetările care au dus la prinderea suspectului au fost făcute de poliţiştii de la Direcţia Investigaţii Criminale şi IPJArgeş - Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş, cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică. În cadrul acţiunii, suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

În 9 august 2011, trei persoane mascate şi înarmate aflate într-o maşină au oprit pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 85, un autoturism care transporta bijuterii din aur pentru o firmă şi în care se aflau două persoane.

Agresorii aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului atacat 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele au spus că sunt din aur. Cei trei au luat şi cheile autoturismului pe care l-au atacat, dispărând în direcţia Piteşti, preciza atunci Poliţia Română.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, spuneau atunci surse judiciare, care precizau că aurul nu era asigurat.

Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului comis în 9 august 2011, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, a fost estimat la 650.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Parchetul Tribunalului Argeş a deschis atunci un dosar în cazul jafului de bijuterii.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei, potrivit datelor din 2011.

Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apărea numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite