Un om de afaceri care ar fi promis intervenţii la judecători, ofiţeri SRI şi lucrători ANAF, reţinut de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul Gabriel Costin Şocarici a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta fiind suspectat că ar fi primit peste un milion de lei de la un alt om de afaceri căruia i-ar fi promit intervenţii pe lângă ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi lucrări ai Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF) pentru a-i rezolva problemele cu legea.

Procurorii DNA îl acuză pe acesta de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit documentelor anchetatorilor, în decembrie 2014, Şocarici ar fi pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranşe, din care în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015, ar fi primit sumele de 594.507 de lei, 535.152 de lei, precum şi un bilet la ordin în valoare de 98.000 de lei.

Şocarici i-ar fi spus omului de afaceri că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul ANAF şi asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să îi asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă.

DNA precizează că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra, ar fi făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

În acelaşi context, Şocarici ar fi precizat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659 de lei, a fost disimulată de către Şocarici sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de denunţător.

Costin Gabriel Şocarici urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa, în cursul zilei de joi, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite