UPDATE A fost găsită mama bebeluşului abandonat în scara unui bloc din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad FOTO V.Obşitoş
Bebeluşul a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad FOTO V.Obşitoş

Un băieţel de câteva luni a fost găsit în scara unui bloc din municipiul Arad, în noaptea de marţi spre miercuri, locatarii anunţând Poliţia, care încearcă să îi găsească părinţii, în timp ce copilul a fost internat în spital.

UPDATE  16.20: Poliţiştii au reuşit identificarea mamei. Aceştia au fost ajutaţi de către oamenii din zonă care au spus că în ultima perioadă au văzut o tânără care cerşea şi era însoţită de un copil în cărucior, care ar putea fi cel găsit. Tânăra a mărturiist că a abandonat copilul. Ea a fost însoţită la spital, unde şi-a recunoscut copilul. Acum este anchetată de către oamenii legii.

UPDATE ora 16:00 Medicii de la Spitalul Judeţean Arad  spun că starea clinică a copilului este bună.

„Are greutatea normală, nu prezintă semne de maltratare, este destul de bine îngrijit. Până se va identifica mama sau până la fi plasat într-o instituţie va rămâne în spital. Nu cunoaştem CNP-ul copilului şi nici identitatea lui. Ne asumăm vârsta, undeva la 11 luni – un an”, a precizat Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Poliţiştii arădeni continuă cercetările pentru identificarea părinţilor copiilor.

„Copilul nu prezenta urme de violenţă. În momentul de faţă se fac cercetări pentru a găsi aparţinătorii şi pentru a identifica copilul. Copilul a fost găsit de locatarii blocului“, a precizat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Copilul a fost găsit într-o scară a blocului A 12, din cartierul Aurel Vlaicu.

Bebeluşul a fost găsit în scara unui bloc de pe Aleea Saturn, din municipiul Arad, de către locatarii imobilului, care au sunat la uşile apartamentelor pentru a se interesa de părinţii micuţului, apoi au chemat Poliţia, informează Mediafax.

"Băieţelul, care are câteva luni, era aşezat într-un cărucior şi îmbrăcat cu haine de sezon, pentru a fi ferit de temperaturile scăzute din această perioadă. Se fac cercetări cu privire la aparţinători, care nu au fost identificaţi deocamdată", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber.

Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, nimeni nu a sunat la Poliţie pentru a se interesa de copil, motiv pentru care se crede că a fost abandonat.

Băieţelul a fost internat în secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar medicii spun că, la prima vedere, este sănătos.

Poliţiştii au anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, care urmează să decidă ce formă de protecţie a copilului va fi aplicată în cazul în care este vorba de un abandon.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite