Toyota recheamă în service, anul acesta, peste 1.600 de maşini din România pentru probleme cu airbag-urile Takata. Risc de rănire a pasagerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toyota a trimis Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor o notificare pentru o rechemare masivă a maşinilor care circulă în România din cauza problemelor pe care le au la nivel mondial cu airbag-urile Takata. În România sunt incluse în programul de înlocuire a pieselor defecte peste 28.000 de maşini, din care 1.639 au fost rechemate în service în luna martie a acestui an. Toyota a început înlocuirea airbag-urilor defecte, în România, în 2015.

Mai exact este vorba de 28.236 de maşini (seriile AICI), modelele Avensis, Corolla, Yaris, Auris, Lexus SC430 ,  fabricate în Japonia, Turcia, Marea Britanie sau Franţa, afectate de probleme cu airbag-urile Takata.  În România, programul de înlocuire a pieselor defecte a fost lansat în 2015. Anul acesta, producărorul auto nipon a rechemat în service 1.639 de maşini din România.

Operaţiunea de reparaţie durează aproximativ 3-4 ore, în funcţie de model, potrivit unui comunicat al producătorului auto japonez.

“Maşinile vizate de această campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care conţine un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producatorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, în condiţiile expunerii prelungite la temperaturi şi umiditate ridicate. În cazul unui accident în care se declanşeaza airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a airbag-ului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la împrăştierea fragmentelor metalice în interiorul habitaclului, crescând astfel riscul rănirii pasagerilor”, se arată în notificarea trimisă Autorităţii Nationale pentru Protecţia Consumatorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite