Toader: Secţia de judecători a CSM a adoptat o declaraţie în care reafirmă valorile statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că în şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost discutată şi o scrisoare semnată de preşedinţii curţilor de apel din ţară care au cerut CSM să stabilească dacă protocoalele SRI-Parchet au afectat independenţa justiţiei.

Toader a susţinut că Secţia pentru judecători a CSM a adoptat în unanimitate o declaraţie în care "reafirmă valorile statului de drept şi faptul că judecătorii aplică numai legea, ci nu acte subsecvente încheiate în afara legii".

"A fost pusă în discuţie această îngrijorare a preşedinţilor curţilor de apel şi cu unanimitate s-a luat o hotărâre în care Secţia de judecători reafirmă valorile statului de drept, reafirmă faptul că judecătorul aplică numai legea, şi nu acte subsecvente încheiate în afara legii, că judecătorul stabileşte dacă respectivele protocoale au avut un potenţial de afectare a înfăptuirii justiţiei. Sunt convins că această hotărâre luată în unanimitate va fi comunicată în scurt timp", a declarat ministrul Tudorel Toader, la ieşirea de la CSM, unde a participat la şedinţa Secţiei pentru judecători.

Preşedinţii celor 16 curţi de apel din ţară au semnat la întâlnirea anuală desfăşurată la Suceava în perioada 27-28 septembrie, la care a participat şi ministrul Justiţiei, o scrisoare în care solicită CSM să stabilească dacă protocoalele SRI-Parchet au afectat independenţa Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite