Tamponări în lanţ pe Autostrada Soarelui din cauza traficului intens şi a ceţii, în cel mai aglomerat weekend de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe drumul spre litoral este foarte aglomerată, fiind îngreunată şi de accidentele care au avut loc începând cu ora 6:45, când s-a înregistrat o tamponare în lanţ pe A2 Bucureşti - Constanţa, în zona kilometrului 160, pe sensul de mers către Constanţa, urmată de încă două incidente rutiere minore. Traficul este intens şi cel mai greu se circulă pe tronsonul Cernavodă - Valea Dacilor, şi din cauza ceţii.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat deja trei accidente pe Autostrada Soarelui începând din această dimineaţă, de la ora 6:45, în ceea ce specialiştii în turism anunţă a fi cel mai aglomerat weekend pe litoral din acest sezon estival. 

Pe tronsonul Cernavodă – Constanţa, circulaţia a fost îngreunată şi de ceaţă, care a redus vizibilitatea la aproximativ 150 de metri. Aglomeraţia şi vizibilitatea redusă au fost şi cauzele producerii unei tamponări în lanţ la ora 6:45, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, în zona kilometrului 160, urmată de o a doua tamponare pe tronsonul Cernavodă – Medgidia, în zona kilometrului 167.

La ora 8:45, traficul rutier era intens pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Cel mai greu se circulă pe tronsonul Cernavodă - Valea Dacilor, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza numărului mare de autovehicule, care au rulat cu viteză redusă în urma unor tamponări, dar şi din cauza ceţii. Ceaţa se ridică însă treptat şi la acest moment vizibilitatea înregistrată este peste 250 de metri.

La Feteşti se circulă bine, nu e agomerat la punctul de trecerere, fiind prezenţi şi poliţişti care fluidizează traficul. La kilometrul 190 sunt probleme, se circulă chiar bară la bară, coloana de maşini fiind de 3-4 km. 

Lucrări pe podul de la Agigea: două benzi de circulaţie sunt închise 

La ora 9:15, în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39 era intens. Se circulă îngreunat de la ieşirea de pe autostrada A4, la Agigea, până în zona staţiunii Eforie-Nord. Capacitatea de circulaţie pe DN39 este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la vechiul pod, două dintre cele patru benzi fiind închise. Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să folosească noul pod. Astfel, venind pe autostrada A4, înainte de ieşire, conducătorii auto se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.

Ţinând cont că numeroşi automobilişti se grăbesc să ajungă pe litoral, iar unii dintre aceştia nu păstrează o distanţă suficientă în mers sau efectuează manevre de depăşire riscante, Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto:

  • să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
  • să respecte semnalele de reducere sau de mărire a vitezei, pe care le efectuează echipajele de poliţie;
  • să respecte limitele legale de viteză;
  • să folosească luminile de întâlnire;
  • să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
  • să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
  • să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
  • să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
  • în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite