Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu, a primit o nouă condamnare pentru luare de mită: un an şi patru luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu în perioada în care acesta era primar al Capitalei, a fost condamnat joi la un an şi patru luni de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la un an şi patru luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Procurorii susţin că a luat 25.000 de euro ca să obţină eliberarea unei autorizaţii de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarketuri. Decizia este definitivă.

"Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a ocupa funcţia, de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durată de 3 (trei) ani începând cu data executării pedepsei închisorii", se mai arată în decizia judecătorilor.

Dosarul în care Solomon Wigler a fost condamnat este desprins din cel în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, tot pentru trafic de influenţă, respectiv pentru că ar fi luat 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

În iunie 2015, la trimiterea primului dosar în judecată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Solomon Wigler în legătură cu pretinderea şi primirea sumei de 25.000 euro de la o persoană, martor denunţător în cauză, pe care ar fi asigurat-o că ar avea influenţă asupra primarul general al Capitalei, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarketuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite