Mii de persoane au participat duminică la un protest organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul a avut loc în Piaţa Victoriei
Protestul a avut loc în Piaţa Victoriei

Câteva mii de persoane au participat, duminică, la un miting organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi organizaţiile partenere din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile. Din cauza acestei acţiuni, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe drumuri din centrul Bucureştiului.

UPDATE Mitingul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate s-a încheiat după două ore în care s-au rostit discursuri împotriva „trădătorilor şi jefuitorilor de ţară”, a fost reclamată „interzicerea” limbii latine în şcoală şi s-au lansat îndemnuri la mai mult patriotism.

UPDATE Mii de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Victoriei, printre aceştia fiind şi reprezentanţi ai Salariaţilor Ministerului Transporturilor, ai Asociaţiei Pensionarilor Silvici şi ai Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România.

Participanţii la această acţiune au pancarte pe care sunt scrise mesaje precum „Stop abuzului! Anulaţi art. 40/OUG 57/2015”, „Guvernul vrea tăcere, Noi vrem apreciere” sau „Uniţi = Negociem, Dezbinaţi = Cerşim”, potrivit Agepres. 

Revendicările protestatarilor

Potrivit unui comunicat emis de Sindicat, revendicările vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituţional şi aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă şi neconstituţională a Legii nr. 8/2006, arată Agerpres.

De altfel, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate cere, pentru eroii Revoluţiei, civili şi militari, abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 95/2014, pe care o numeşte „falsificatoare de istorie” şi repunerea imediată în drepturi a beneficiarilor, civili şi militari, a Legii nr. 341/2004.

Pentru pensionarii civili, sindicaliştii cer iniţierea imediată, de către Ministerul Muncii, în cooperare cu Federaţia Unirea a Pensionarilor din România, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie. 

De asemenea, aceştia cer respectarea Deciziei Curţii Supreme privind recalcularea pensiilor civile, şi departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizaţii şi rente, precum şi acordarea prin Hotărâre de Guvern, de Paşte, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015 pensionarilor săraci.

Pentru salariaţii statului, civili şi militari, SCMD doreşte aprobarea de urgenţă (aviz favorabil) a proiectului Legii unitare de salarizare, înaintat Parlamentului de Guvernul Ponta, acordarea tot de Paşte a salariului minim pe economie, de 1.250 de lei, promis prin Hotărâre de Guvern, sistarea acţiunilor de preluare frauduloasă a spitalelor CFR, sistarea imediată a disponibilizărilor şi întreprinderea măsurilor de salvare a SIDEX Galaţi, Şantierului Naval Galaţi, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova şi Combinatului de Utilaj Greu — CUG Iaşi (SC Fortus SA), precum şi acceptarea proiectului CNSC de reluare a activităţii de către Fabrica de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

În plus, SCMD cere soluţionarea crizei „Antena 3” prin respectarea dreptului de preempţiune al postului la închirierea/cumpărarea spaţiului în care funcţionează, declanşarea procesului de depolitizare a actului de justiţie „prin numirea firească în funcţia de procuror general a preşedintelui Asociaţiei Procurorilor din România, recunoscut ca lider de profesioniştii din sistem".

„Dacă Guvernul nu îşi asumă îndeplinirea acestor solicitări, conform unui grafic, asupra căruia ne vom pune de acord, începând cu 6 martie vom susţine până la Victorie un singur lucru — DEMISIA! Şi vom apela şi la preşedintele Klaus Werner Iohannis, rugându-l să dea, de data aceasta în interes naţional, «Ordinul de luptă»: «A trebuit să moară bebeluşi pentru ca acest guvern să cadă!»", afirmă SCMD, într-un comunicat.

Ce străzi vor fi închise

Din cauza acestui protest, traficul în centrul Capitalei a fost restricţionat pe mai multe drumuri. „În Piaţa Victoriei se va putea circula pe câte două benzi pe sens, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respective Bulevardul Lascăr Catargiu”, potrivit unui comunicat emis de Brigada Rutieră.

Circulaţia va fi restricţionată până la încheierea mitingului şi pe sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, legătura cu strada Buzeşti – Bulevardul Nicolae Titulescu către Calea Victoriei, respectiv către Bulevardul Lascăr Catargiu.

Pe strada Paris, traficul va fi restricţionat doar către Bulevardul Aviatorilor, iar pe  breteaua Iancu de Hunedoara, şoferii nu vor putea circula pe sensul spre Bulevardul Aviatorilor.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite