Rudel Obreja, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că i-ar fi cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro în schimbul unei decizii favorabile într-un dosar în care afaceristul era judecat. Decizia nu este definitivă.

Rudel Obreja a fost trimis în judecată de procurori, pe 18 martie 2014, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Rudel Obreja este acuzat că i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vîntu, bani în schimbul cărora s-ar fi angajat să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a-i obţine o soluţie favorabilă într-un proces. „În acel dosar, Sorin Ovidiu Vîntu contestase decizia de condamnare la închisoare, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului”.

Rudel Obreja ar fi urmat să primească suma respectivă în două tranşe: 200.000 de euro înainte pronunţării hotărârii, iar diferenţa de 800.000 de euro urma să o primească după obţinerea soluţiei favorabile.

Obreja a declarat atunci că totul este o înscenare şi că a fost ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu. Rudel Obreja a confirmat că denunţătorul în acest dosar este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei "înscenări" a acestuia. "Cu moldovenii lui a spus că îmi ia gâtul", a afirmat fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Rudel Obreja, judecat şi în dosarul „Gala Bute” 

Rudel Obreja mai este judecat într-un dosar, cunoscut sub numele de "Gala Bute", în cadrul căruia este implicată şi Elena Udrea. Dosarul are legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În această cauză, Rudel Obreja a fost trimis în judecată, pe 21 aprilie, fiind acuzat că, în perioada octombrie 2011 – august 2012, ar fi realizat demersuri pentru a obţine înscrisuri emise de două societăţi tip fantomă care atestau efectuarea de cheltuieli fictive de publicitate şi consultanţă, documente pe care le-a înregistrat ulterior în contabilitatea firmei sale S.C. Europlus Computers S.R.L.

În acest mod, s-a urmărit diminuarea obligaţiile de plată la buget în contul taxei pe valoare adăugată încasate şi a profitului obţinut în urma Galei Bute şi a tranzacţiilor fictive încheiate cu Termogaz Company şi a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 737.507 lei.

Sumele obţinute prin tranzacţiile încheiate cu Biovros S.R.L. au fost retrase în numerar de persoanele care controlau în fapt firmele fantomă în vara anului 2012 şi au fost restituite lui Rudel Obreja, fiind astfel ascunsă originea ilicită a acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite