Românii nu mai trebuie să plătească viză pentru Emiratele Arabe Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii nu trebuie să mai aplice în prealabil pentru viză de călătorie în Emiratele Arabe Unite
Românii nu trebuie să mai aplice în prealabil pentru viză de călătorie în Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite au decis să renunţe la taxa de 20 de euro pentru eliberarea vizei de călătorie pentru cetăţenii Uniunii Europene. În schimb, viza va fi eliberată gratuit, la sosirea pe aeroport, tuturor cetăţenilor europeni.

Ministerul Afacerilor Externe de la Abu Dhabi a anunţat astăzi că toate ţările membre ale Uniunii Europene vor beneficia de vize gratuite începând din 22 martie. În plus, cetăţenii acestor state nu vor mai fi nevoiţi să aplice în prealabil pentru această viză, valabilă pentru 30 de zile.

În prezent, o viză turistică pentru 30 de zile costă echivalentul a 20 de euro şi poate fi prelungită cu încă o lună, contra unei taxe suplimentare de aproximativ 100 de euro.

Taxa iniţială nu va mai exista de pe 22 martie, însă taxa pentru prelungirea vizei pentru încă o lună va rămâne valabilă. 

CITEŞTE MAI MULT

VIDEO Arabii vor să schimbe istoria cu petrodolarii lor. Emiratele Arabe Unite au tulburat apele în Golful Persic cu un anunţ revoltător

Ţărişoare precum Emirate, Qatar şi Kuweit au ajuns extrem de influente, datorită resursele financiare pe care le deţin. Acum, ele au trecut la o nouă etapă, dintr-un proces început în 1960, al cărui scop final e schimbarea unei denumiri istorice, pentru satisfacerea orgoliului şeicilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite