UPDATE Româncă arestată în cazul furturilor de tablouri din Rotterdam. Un procuror şi doi poliţişti români sunt în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte tablouri de mare valoare au fost furate în 2012 din muzeul oraşului rotterdam.
Şapte tablouri de mare valoare au fost furate în 2012 din muzeul oraşului rotterdam.

O româncă în vârstă de 19 ani a fost arestată luni dimineaţa la Rotterdam, Olanda, fiind suspectă în cazul furtului a şapte picturi de Matisse, în 2012, din muzeul de artă al oraşului, a anunţat poliţia din Rotterdam într-un comunicat, informează agenţia de ştiri AFP.

UPDATE 18.00: Doi ofiţeri ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) şi un procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se află în Olanda pentru audierea tinerei care are o legătură de prietenie cu unul dintre suspecţii în cazul tablourilor furate din Rotterdam. 

Tânăra a fost arestată de autorităţile olandeze pentru alte fapte comise pe teritoriul lor.


Tânăra este suspectată de complicitate prin ascunderea tablourilor despre care se crede că urmau să fie trimise în România.

„Echipa poliţiei care anchetează furtul tablourilor din Kunsthal a arestat luni la prânz, la Rotterdam, o româncă de 19 ani", se arată în comunicatul poliţiei, citat de AFP.

Poliţia din Rotterdam a dăugat că suspecta este iubita unui român bănuit că ar fi participat la organizarea furtului şi care a fost reţinut în ianuarie în România.

Trei români au fost arestaţi preventiv în România, la 22 ianuarie, ei fiind acuzaţi de furtul celor două opere de artă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite