Renato Tulli, unul din bărbaţii evadaţi de la Secţia 19 Poliţie, a fost reţinut în cazul unui jaf din 2011 asupra unei maşini cu bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În august 2011, mai mulţi bărbaţi mascaţi au furat bijuterii dintr-o maşină care mergea pe A1
În august 2011, mai mulţi bărbaţi mascaţi au furat bijuterii dintr-o maşină care mergea pe A1

Unul din cei doi bărbaţi evadaţi de la Secţia 19 Poliţie din Bucureşti, Renato Tulli, a fost reţinut de poliţiştii din Argeş într-un dosar privind un jaf comis în 2011, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, asupra unei maşini cu bijuterii. De altfel, procurorii cer arestarea preventivă a acestuia.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Poliţia Judeţeană Argeş l-au reţinut pentru 24 de ore şi îl vor prezenta judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, într-un nou dosar, pe Renato Marius Tulli, unul dintre cei doi bărbaţi care au evadat de la Secţia de Poliţie numărul 19 din Bucureşti, arată news.ro.

Renato Tulli, în vârstă de 33 de ani, din oraşul ilofvean Bragadiru, care în prezent se află în arest pentru infracţiuni informatice, a fost preluat de la poliţiştii din Bucureşti, iar marţi după-amiază va fi prezentat unei instanţe in judeţul Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie, în dosarul unui jaf comis în 2011, pe A1.

Jaf pe Autostrada A1

În 9 august 2011, mai multe persoane mascate şi înarmate aflate într-o maşină au oprit pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 85, un autoturism care transporta bijuterii din aur pentru o firmă şi în care se aflau două persoane.

Agresorii aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului atacat 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele au spus că sunt din aur. Cei trei au luat şi cheile autoturismului pe care l-au atacat, dispărând în direcţia Piteşti, preciza atunci Poliţia Română.

Bijuteriile furate aparţineau unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, spuneau atunci surse judiciare, care precizau că aurul nu era asigurat.

Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului comis pe 9 august 2011 a fost estimat la 650.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Unul din suspecţi, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Simion Chirilă Ip-Rustem a fost primul arestat în acest dosar. La începutul anului 2014, înainte ca instanţa să se pronunţe definitiv în cazul său, Simion Chirilă Ip-Rustem a încercat să se spânzure în timp ce era închis în Penitenciarul Colibaşi, fiind însă salvat de gardieni. 

Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv la şase ani şi opt luni de închisoare pe Simion Chirilă Ip-Rustem, el fiind singurul care până în prezent a fost condamnat definitiv în acest dosar. 

În luna ianuarie a acestui an, poliţiştii argeşeni au identificat şi au prins un alt suspect, aflat în prezent în arest preventiv, arată news.ro.

De asemenea, poliţiştii din Argeş, care investighează acest caz, au identificat şi un al patrulea complice, care însă nu a fost găsit. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din Bucureşti care se sustrage cercetărilor.

Tulli, evadat din Arestul Capitalei

Pe 6 martie 2016, Renato Marius Tulli şi Costel Grosu au evadat din curtea arestului Secţiei 19. Grosu a fost prins la o zi după evadare, iar Tulli pe 10 martie, în comuna ilfoveană Chitila, unde mai multe rude îi asiguraseră cazarea. Ulterior, soţia lui Renato Marius Tulli, Alexandra Tulli, a fost reţinută pentru că şi-ar fi ajutat soţul să evadeze.

"EVADATI"
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite