Bilanţ rutier 1-5 mai: 88 de accidente rutiere grave şi 22 de morţi.Peste 2000 de poliţişti şi 420 de radare amplasate  pe toate drumurile naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2000 de poliţişti de la Rutieră îi vor monitoriza astăzi pe şoferi    FOTO Adevărul
Peste 2000 de poliţişti de la Rutieră îi vor monitoriza astăzi pe şoferi    FOTO Adevărul

Peste 2.220 de poliţişti şi 420 de radare se află astăzi pe toate drumurile naţionale. Potrivit Infotrafic, la această oră se circulă relaxat şi fără incidente rutiere. În perioada 1-5 mai au fost înregistrate 88 de accidente rutiere grave, soldate cu 22 de morţi. Oficiali de la Rutieră preconizează că circulaţia se va aglomera în cea de-a doua parte a zilei, atunci când cei mai mulţi se întorc în Bucureşti, după mini-vacanţa de Paşte.

Potrivit comisarului şef Lucian Diniţă, ruta Constanţa-Bucureşti va fi supravegheată, până la prânz, şi cu ajutorul unui elicopter care, ulterior, va survola în jurul Capitalei.

Lucian Diniţă: „Distracţia trebuie să fie separată de condus“

„Astăzi nu vom mai mai avea acţiuni, însă voi scoate oamenii la dirijare, iar traficul va fi în continuare monitorizat. Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este aceea de a avea un comportament responsabil. Distracţia e distracţie, însă ea trebuie delimitată de ceea ce înseamnă condus. Trebuie să existe o limită pe care ar fi bine să o mai şi respectăm”, a declarat comisarul-şef Lucian Diniţă pentru adevărul.ro.

De asemenea, la intrările în Bucureşti, vor fi poliţişti care vor dirija circulaţia, pentru a se evita ambuteiajele, a mai spus şeful Poliţiei Rutiere.

„Vreau să dau şi un avertisment şoferilor: activitatea de monitorizare nu se va încheia odată cu venirea serii. Vor rămâne efective şi la noapte, pentru că mulţi şoferi se gândesc să circule atunci, gândind că drumurile sunt mai libere“, a adăugat Diniţă.

Bilanţ 1-5 mai: 88 de accidente rutiere grave, soldate cu 22 de morţi

Numărul accidentelor rutiere grave din intervalul 1-5 mai este de 88, cu 92 mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut, în urma acestor evenimente pierzându-şi viaţa 22 de oameni, faţă de 30 anul trecut.

Tot în urma accidentelor din perioada mini-vacanţei de 1 Mai şi de Paşte, au fost rănite grav 80 de persoane, cu 92 mai puţine decât anul trecut, susţin oficiali de la Rutieră.

Infotrafic: „La această oră, se circulă relaxat şi fără incidente rutiere“

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), „la această oră se circulă relaxat pe mai toate drumurile şi fără incidente rutiere“.

Reprezentanţii Infotrafic susţin însă că  se aşteaptă la o intensificare a valorilor traficului în cea de-a doua parte a zilei“, atunci când cei mai mulţi se vor întoarce în Bucureşti.

„Ne aşteptăm ca în a doua parte a zilei de astăzi circulaţia să se intensifice semnificativ pe DN1. De asemea, este posibil să se formeze coloane de maşini pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei şi pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti. Le recomandăm conducătorilor auto care vor încheia coloanele de autovehicule ce se vor forma, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să încetinească din timp“, potrivit Infotrafic.

Recomandări pentru a evita evita aglomeraţia

Pentru a evita aglomeraţia de pe DN1 Braşov – Ploieşti, poliţiştii lerecomandă şoferilor să urmeze ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte.

Şi pe alte drumuri care duc către Bucureşti, cum ar fi autostrada A1, DN6 pe tronsonul Ghimpaţi - Mihaileşti, DN5 Giurgiu - Bucureşti, intensitatea circulaţiei va creşte mai ales la lăsarea serii.

„Le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, să respecte regimul legal de viteză şi să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers“, susţin oficiali de la Rutieră.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite