Procurorul general al României susţine desfiinţarea Secţiei Speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul General susţine că poziţia sa a fost exprimată şi în adresa trimisă CJUE/ Bogdan Licu FOTO Inquam Photos George Călin
Procurorul General susţine că poziţia sa a fost exprimată şi în adresa trimisă CJUE/ Bogdan Licu FOTO Inquam Photos George Călin

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că susţine desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Recent, Ministerul Justiţiei a demarat o consultare a tuturor magistraţilor pe aceasta tema. Potrivit Forumului Judecătorilor, peste 80% s-au pronunţat pentru desfiinţare.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, susţine desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi a precizat, joi, că opţiunea Adinei Florea de a renunţa la procedura de numire în fruntea structurii este una personală, la fel ca şi pensionarea.

„Este o opţiune personală, ca şi opţiunea unui magistrat de a se pensiona”, a spus Bogdan Licu la sediul CSM, în privinţa deciziei Adinei Florea de a renunţa la procedura de numire a sa la şefia SIIJ.

Întrebat dacă susţine desfiinţarea SIIJ, procurorul general interimar a răspuns: „Eu personal mi-am spus punctul de vedere scris în adresa pe care am înaintat-o CJUE. (...) Da, bineînţeles”.

Plenul CSM a luat act de retragerea candidaturii Adinei Florea de la selecţia pentru ocuparea funcţiei de şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor şi a constatat închisă procedura de numire în fruntea acestei structuri.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror Adina Florea şi constată închisă procedura de ocupare a funcţiei de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, cu unanimitatea voturilor valabil exprimate: 14 voturi DA, 1 vot NUL", se arată în soluţia şedinţei din 10 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite