Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în vizorul procurorilor DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetările în dosarul plângerilor penale făcute de mai mulţi membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Fotbal (FRF) privind fapte comise de actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, în intervalul 2014-2018.

La Ministerul Tineretului şi Sporturilor (MTS) au ajuns, în urmă cu aproximativ două săptămâni, nişte cereri ale procurorilor DNA, care doresc să afle detalii despre statutul juridic al FRF, despre situaţia Comitetului Executiv şi alte informaţii de natură să clarifice legalitatea în care s-a aflat, după 2014, conducerea federaţiei, potrivit Mediafax, care citează ProSport . 

ProSport a cerut lămuriri pe această temă chiar de la MTS. Instituţia a confirmat informaţiile: „În legătură cu solicitarea dumneavoastră, vă informăm că nu vă putem da detalii sau alte amănunte în legătură cu solicitarea DNA, fiind vorba despre o cercetare în curs. Pentru alte informaţii vă rugăm să vă adresaţi parchetului respectiv“.

Comitetul Executiv a fost declarat definitiv ilegal de instanţe în 2015, dar a continuat să ia decizii care implicau cheltuieli de milioane de euro.

Burleanu e acuzat că a accesat – şi primit – circa 300.000 de euro din fondurile europene pentru un program de integrare a tinerilor discriminaţi. FRF a luat banii, i-a cheltuit, dar nu i-a angajat pe cei 13 oameni, conform contractului semnat, scrie în plângerea penală de la DNA. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite