Poliţiştii au luat la puricat taximetriştii din aeroporturi. Mai bine de o treime erau în neregulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei
Poliţiştii au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei

Poliţiştii au verificat taximetriştii dîn zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi. În doar 2 ore, au fost luaţi la întrebări 260 de taximetrişti. În urma neregulilor constatate, 94 dintre ei (adică peste o treime) au primit sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

La data de 18 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 260 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei. 

Dintre sancţiunile aplicate, 84 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 6 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 4 pentru alte abateri. În plus, 2 permise au fost reţinute, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite