Peste 230 de cazuri în care poliţiştii au fost agresaţi, în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Huţuleac, agresorul poliţistului Ciprian Sfichi
Alexandru Huţuleac, agresorul poliţistului Ciprian Sfichi

În primele 10 luni ale acestui an, la nivel naţional, s-au înregistrat 236 de cazuri de agresiune asupra poliţiştilor. De asemenea, în aceeaşi perioadă, doi poliţişti au fost ucişi în misiune.

Până la sfârşitul lunii octombrie 2017, la nivel naţional, s-au înregistrat 236 de cazuri în care poliţiştii au fost agresaţi, fizic sau verbal, potrivit unui răspuns al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), la solicitarea agenţiei de presă Mediafax.

Cel mai recent caz în care un poliţist a fost agresat în misiune şi rănit grav este cel al agentului şef adjunct de poliţie, Sfichi Dan Ciprian, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi răni tăiate la braţ, după ce, luni dimineaţă, în timpul unor percheziţii desfăşurate într-un dosar de trafic de droguri, a fost atacat cu o sabie.

În septembrie 2017, un poliţist din Iaşi, a fost atacat şi tăiat tot cu o sabie în zona capului. Agentul fusese solicitat la un caz în care un tânăr cu probleme psihice care şi-a dat afară părintele din casă. Agresorul de 31 de ani, care refuza de mai mult timp să îşi ia tratamentul, era închis în baie, iar în momentul în care poliţiştii au încercat să discute cu el, a ieşit din încăpere cu o sabie în mână şi l-a lovit pe unul dintre agenţi în zona capului.

În iulie 2017, Sorin Vezeteu, în vârstă de 28 de ani, poliţist la Transporturi Feroviare, a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori de un tânăr de 24 de ani, în gara Burdujeni din Suceava.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite