Peste 10.000 de maghiari s-au adunat la Târgu Secuiesc. Vicepremierul Ungariei a defilat călare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la Târgu Secuiesc (Covasna), la manifestaţiile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Manifestările de 15 Martie au început, la Târgu Secuiesc, cu defilarea reprezentanţilor şcolilor din zonă şi cu parada locuitorilor din comunele aflate în apropierea oraşului, cei din urmă venind cu căruţe în centrul municipiului.

De asemenea, la defilare au participat câţiva membri ai Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate (HVIM), care au avut un steag secuiesc de dimensiuni mari.

Invitatul principal al evenimentului de la Târgu Secuiesc este vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care a defilat călare, alături de şeful CJ Covasna, Tamas Sandor, şi deputatul UDMR Fejer Laszlo Odon.

Potrivit organizatorilor, peste 10.000 de persoane participă la manifestări, centrul oraşului fiind decorat cu steaguri secuieşti şi ale Ungariei.

În judeţul Covasna, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este sărbătorită aproape în fiecare localitate, pe parcursul întregii zile având loc spectacole, ceremonii religioase şi comemorative la monumentele mai multor eroi.

La Sfântu Gheorghe, manifestările vor începe la ora 14.00, în centrul oraşului, unde în fiecare an se adună mii de oameni. Partidele maghiare organizează împreună, la Sfântu Gheorghe, sărbătoarea zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, invitatul principal în acest an fiind secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite