O nava cargo plecată din România s-a scufundat în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă de tip cargo s-a scufundat sâmbătă după-amiază în apele Mării Negre, aproape de satul Durankulak din Bulgaria, aproape de graniţa cu România, informează agenţia Xinhua, conform Agerpres.

Potrivit informaţiilor iniţiale oferite de Ministerul Transporturilor din Bulgaria, toţi cei 11 membri ai echipajului au fost salvaţi.

Cargobotul „Elland” a fost recepţionat sâmbătă dimineaţa trimiţând un semnal de pericol în jurul orei locale 6.00. La scurt timp, un vas turcesc aflat în apropierea navei cargo a reuşit sa-i salveze pe toţi cei 11 marinari aflaţi la bord.

Nava plecată din România era încărcată cu cherestea şi trebuia să ajungă în Turcia. Potrivit Ministerului bulgar al Transporturilor, cargobotul s-a scufundat în jurul orei 16.30.

Aceeaşi sursă citată a precizat că la bordul navei scufundate se aflau cinci georgieni, cinci turci, cât şi un cetăţean din India.

Până în prezent, Ministerul Transporturilor din Sofia nu a oferit informaţii cu privire la cauza accidentului.


Citeşte şi:

Echipajul unei nave-cargo, cu comandant român, reţinută în Marea Britanie, a fost eliberat

Autorităţile au permis plecarea echipajului unei nave reţinute în Marea Britanie din raţiuni de siguranţă, însă comandatul român al vaporului va rămâne la bord până săptămâna viitoare.

FOTO VIDEO Filipine: scafandrii caută victimele feribotului scufundat după o ciocnire cu un vas cargo

Cel puţin 31 de oameni au murit şi peste 200 sunt dispăruţi, după ce un feribot cu 870 de pasageri la bord s-a scufundat în portul din Filipine, după o coliziune cu o navă cargo.

VIDEO Scurgeri de petrol în Marea Neagră, de la nava moldovenească „Nikolai Bauman“

Autorităţile ucrainene evaluează efectele poluării cu petrol, după scufundarea navei „Nikolai Bauman“ în largul regiunii Odesa.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite