O fabrică de haine contrafăcute a fost  descoperită în oraşul Pantelimon. Prejudiciul este de aproximativ 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atelier ilegal în care haine aduse din Turcia erau etichetate cu numele unor producători cunoscuţi a fost descoperit de poliţiştii din IPJ Ilfov. Concret, poliţiştii reţinut două persoane ce ar fi deţinut făbricuţa clandestină în Oraşul Pantelimon şi au ridicat în vederea confiscării  3000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute.

La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu sprijinul poliţiştilor Oraşului Pantelimon din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, au destructurat o grupare specializată în contrafacerea articolelor vestimentare.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, la un imobil din Oraşul Pantelimon, unde au descoperit o fabrică clandestină de îmbrăcăminte, precum şi la un depozit în sectorul 2 din municipiul Bucureşti, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripţionate dar şi inscripţionate cu diferite mărci cunoscute.

Poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la cele două locaţii,  peste 3000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute respectiv, treninguri, veste, pantaloni, cămăşi, geci, peste 27.500 de etichete cu mărci cunoscute, aproximativ 6400 cheiţe de fermoar inscripţionate cu o marcă renumită, peste 4500 de abţibilduri inscripţionate cu însemnele unor mărci, precum şi aparatura şi materialele utilizate în activitatea infracţională.

De asemenea, patru persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri, dintre care două au fost reţinute urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere corespunzătoare.

Din cercetări a reieşit faptul  că membrii grupării ar fi adus din Turcia articolele de îmbracăminte neinscripţionate la depozitul din Bucureşti, de unde hainele ar fi fost tansferate şi inscripţionate cu mărci cunoscute la fabrica clandestină din Oraşul Pantelimon.

Ulterior marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din Bucureşti cât şi din ţară, precum şi în mediul online. Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite