Nou protest anunţat în Piaţa Victoriei faţă de amendamentele la Legea graţierii şi mărirea lefurilor bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amendamentele depuse de senatorul Şerban Nicolae la Legea graţierii, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi, îi scoate din nou pe români în stradă.

Bucureştenii se vor aduna din nou, duminică, în Piaţa Victoriei, iar protestul aceasta va avea mai multe teme, se arată pe pagina evenimentului anunţat pe pagina de Facebook „Corupţia ucide”, potrivit Digi24.ro.

Protestul vizează proiectul depus de Şerban Nicolae pentru amendarea legii graţierii, împotriva deciziei ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu de a dubla salariile bugetarilor, împotriva OUG 9, împotriva OUG 79 şi împotriva OUG 51/2016.

„De ce?

1.De asta : Serban Nicolae despre amendamentele la proiectul legii gratierii: Ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea 3 intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precară.

Corupţii trebuie să stea la puşcărie iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie.

Vrei alt Motiv ?

2. Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei.

Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.

„Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate. (...) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

3. România chiar o să între în faliment.

OUG 9 va permite primăriilor să cheltuiască bani care încă nu există. Adică copiii tăi o să plătească pentru ce au cheltuit ei acum.

Dispare reforma din Sănătate, Mediu făcută de guvernul Cioloş.

4. OUG 79, care ar permite să avem directori de spitale aleşi prin concurs, nu şpagă şi relaţii, a fost respinsă în Senat, se discută în Camera Deputaţiilor

5. OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite