15 marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea. MAE: În echipaj nu erau cetăţeni români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Davide B FOTO Captură YouTube
Nava Davide B FOTO Captură YouTube

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi de la bordul navei "Davide B" - pavilion Malta, în Golful Guineea, aceştia făcând parte dintr-un echipaj format din 21 de persoane. Deşi iniţial s-a spus că este vorba şi de marinari români, ulterior, Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că printre victime nu se află şi cetăţeni români.

UPDATE MAE precizează că la bordul navei sub pavilion maltez atacată de piraţi în Golful Guineea nu se aflau şi români, aşa cum indicau informaţii iniţiale. Cincisprezece marinari de pe navă au fost răpiţi de piraţi. ”Celula de Criză interinstituţională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgenţă o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor potenţial implicate şi întreprinderea acţiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor şi informaţiilor obţinute, MAE precizează că la bordul navei menţionate nu s-au aflat cetăţeni români. Prin urmare, nu au existat cetăţeni români victime ale unei acţiuni de răpire de persoane”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Ştirea iniţială

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi de la bordul navei "Davide B" - pavilion Malta, în Golful Guineea, aceştia făcând parte dintr-un echipaj format din 21 de persoane, printre care şi cetăţeni români, a declarat, vineri, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu.

Potrivit reprezentantului SLN, echipajul navei este format din marinari români, filipinezi şi ucraineni şi nu se ştie deocamdată din ce ţară sunt navigatorii răpiţi.

"Până în prezent nu a fost formulată de către piraţi nicio cerere de răscumpărare", a spus Mihălcioiu.

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), o celulă de criză interinstituţională a fost convocată pentru a analiza şi verifica informaţiile potrivit cărora, joi, ar fi fost răpiţi mai mulţi navigatori de pe vasul "Davide B", în largul coastelor statului Benin, în componenţa echipajului fiind şi cetăţeni români, arată agerpres.ro.

"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri", arată MAE.

Reprezentanţii ministerului reiterează recomandarea ca "tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite