Jurnalista Raluca Lunculescu a fost numită purtător de cuvânt al MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Lunculescu, jurnalist specializat pe teme de politică externă, a fost numită de către ministrul de resort, Bogdan Aurescu, în funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), anunţă ministerul.

Conform sursei citate, Lunculescu are o experienţă de peste 13 ani în domeni, începând cariera în presă din 2001, în calitate de redactor ştiri externe, şi lucrând ulterior ca şef al departamentului Ştiri Externe, reporter special şi senior editor pentru unele dintre cele mai importante televiziuni din România.

Postul de purtător de cuvânt este vacant de la începutul lunii martie, când Brânduşa Predescu a fost eliberată din funcţie pentru modul în care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problema redactării unei broşuri în care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Franţei.

La acel moment, la finalul intervenţiei sale din conferinţa comună de presă cu omologul german, aflat în vizită la Bucureşti, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o broşură realizată de Agerpres cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania, broşură pe care i-a înmânat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite