Judecătoare exclusă din magistratură după ce a întârziat redactarea hotărârilor în peste 50 de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O judecătoare de la TB a fost exclusă din magistratură FOTO Adevărul
O judecătoare de la TB a fost exclusă din magistratură FOTO Adevărul

Judecătoarea Claudia Monica Cipariu, de la Tribunalul Bucureşti, a fost exclusă din magistratură, miercuri, de CSM, după ce în 53 de dosare a întârziat redactarea hotărârilor judecătoreşti chiar şi peste doi ani, aceasta fiind în trecut sancţionată cu avertisment pentru acelaşi tip de abateri.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, miercuri, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară (IJ) împotriva judecătoare Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucureşti şi a decis excluderea acesteia din magistratură pentru abaterea prevăzută de articolul 99 litera h din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, şi anume "întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Potrivit unui comunicat de presă al CSM, s-a constatat că magistratul a înregistrat întârzieri în redactarea a 53 de hotărâri judecătoreşti, dintre care unele cu o durată mai mare de doi ani.

„Conduita adoptată de către doamna judecător, care activează în materie penală în cadrul Secţiei I Penală a Tribunalului Bucureşti, are consecinţe asupra dreptului recunoscut părţilor de a beneficia de soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil, dar poate determina şi constatarea intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru faptele reţinute în sarcina inculpaţilor din acele cauze, ceea ce face ca scopul procesului penal să nu fie atins”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a mai avut în vedere la stabilirea sancţiunii şi faptul că judecătoarea Claudia Monica Cipariu nu se află la prima abatere, fiind în trecut sancţionată cu avertisment pentru efectuarea cu întârziere a lucrărilor din motive imputabile.

Hotărârea secţiei poate fi atacată cu recurs de magistrat în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite