Jaful Secolului. Casa Nataşei din Măcin, prietena unuia dintre principalii suspecţi în cazul tablourilor furate, percheziţionată DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nataşa Timofei (19 ani) este prietena unuia dintre principalii suspecţi din Jaful Secolului FOTO Adevărul
Nataşa Timofei (19 ani) este prietena unuia dintre principalii suspecţi din Jaful Secolului FOTO Adevărul

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins marţi în localitatea Măcin, judeţul Tulcea, unde fac percheziţii la casa tinerei arestate în Olanda, Nataşa Timofei, şi la alte locuinţe, fiind căutate probe pentru găsirea tablourilor furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că anchetatorii caută indicii noi care să ajute la găsirea tablourilor furate din muzeul olandez Kunsthal din Rotterdam, în noapte de 15 spre 16 octombrie anul trecut.

Nataşa Timofei (19 ani) este prietena lui Radu Dogaru (28 de ani) din Carcaliu, unul dintre cei trei tineri arestaţi preventiv pentru Jaful Secolului. Fata (din Măcin) este bănuită că ar fi ascuns tablourile la un moment dat.

Nataşa ar fi ascuns tablourile imediat după furt. Tot în casa ei ar fi scos pânzele din rame.

Fata a fost audiată de trei anchetatori români în legătură cu furtul tablourilor de la muzeul din Rotterdam. Surse au precizat, pentru Mediafax, că românca în vârstă de 19 ani a fost arestată, de fapt, pentru infracţiuni comise pe teritoriul olandez care nu au nicio legătură cu spargerea de la muzeu. Cu toate acestea, anchetatorii români nu au pierdut ocazia de a o audia şi pe acest caz.

Potrivit poliţiştilor olandezi, românca este suspectată că a ajutat la ascunderea tablourilor înainte de presupusul lor transfer spre România, a relatat AFP.

Amintim faptul că Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu şi Radu Dogaru sunt acuzaţi că, în octombrie 2012, au furat şapte tablouri semnate de Picasso, Matisse, Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Chiar dacă cei trei au fost arestaţi preventiv în ianuarie 2013, prin decizia Judecătoriei Sectorului 5, nici până în ziua de astăzi anchetatorii nu au dat de urma tablourilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite