Iohannis a câştigat din nou în Justiţie. Generalul Nicolae Ciucă este repus în funcţia de şef al Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Nicolae Ciucă
Generalul Nicolae Ciucă

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat din nou în instanţă repunerea în funcţie a generalului Nicolae Ciucă pe funcţia de şef al Marelui Stat Major. Marţi, instanţa a admis recursul Administraţiei Prezidenţiale şi a anulat suspendarea din funcţie a generalului Ciucă. Acesta are acum toate îndatoririle, dar şi beneficiile funcţiei de şef al Marelui Stat Major.

„Admite recursul declarat de recurentele-pârâte Administraţia Prezidenţială în nume propriu şi în calitate de reprezentantă a Preşedintelui României, Domnul Klaus Werner Iohannis (…)  admite excepţia inadmisibilităţii şi respinge cererea de suspendare a Decretului nr. 1331/28.12.2018 ca inadmisibilă", se arată în minuta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

”Domnul general Ciucă a fost repus în funcţie, pentru că instanţa a decis că se ridică suspendarea.  Domnia sa este şeful Marelui Stat Major”, a anunţat ulterior şi ministrul Gabriel Leş, citat de digi24.ro. Drept urmare generalul Ciucă are acum toate îndatoririle, dar şi toate beneficiile funcţiei de şef al Marelui Stat Major.

Prima decizie

În urmă cu două săptămâni, într-un alt proces, Curtea de Apel a respins acţiunea prin care Ministerul Apărării cerea anularea decretului semnat de Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major al Armatei. Decizia instanţei nu era definitivă..

Reamintim că, pe 28 decembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat decretul prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Marelui Stat Major. Tot atunci, Iohannis preciza că nu a fost aprobată propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării. Ulterior, MApN a introdus în instanţă două acţiuni prin care cerea suspendarea, respectiv, anularea  decretului de prelungire a mandatului generalului Ciucă. 

Ciucă l-a deranjat pe Dragnea

În urmă cu doi ani, Liviu Dragnea l-a criticat dur pe şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă. „Ce nu mi-a plăcut astăzi a fost declaraţia şefului Statului Major (generalul Nicolae Ciucă - n.red.), care a anunţat deja că va achiziţiona rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aştept derularea procedurilor totuşi? E şeful Statului Major şi mă aştept la foarte multă rigoare. Poate şi ministrul Apărării se gândeşte la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puţine declaraţii şi mai multă acţiune cred că este mai bine", a precizat Liviu Dragnea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite