Fostul impresar Ioan Becali a fost eliberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Becali/ Imagine de arhivă
Ioan Becali/ Imagine de arhivă

Fostul impresar Ioan Becali a fost eliberat conditionat după ce judecătoria Slobozia a decis să admită propunerea de eliberare condiţionată înaintată ieri de apărătorii acestuia.

Decizia de eliberare vine la doar două săptămâni după ce acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a încercat să-şi cumpere decizia în dosarul Transferurilor, mituind un judecător.

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Slobozia, jud. Ialomiţa. Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat Becali Ioan, deţinut de Penitenciarul Slobozia, pentru restul rămas neexecutat din executarea pedepsei de 7 ani şi 4 luni de închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 225/F/2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia instanţei.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată de procurori.

Becali fusese încarcerat la Penitenciarul din Slobozia, după sentinţa definitivă din 20 februarie.

Ioan Becali a fost condamnat definitiv marţi, 20 februarie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, după ce i s-a respins apelul iar fratele său Victor Becali a primit azi 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzaţi că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost achitat, pentru că judecătorii nu au putut proba că suma oferită Geaninei Terceanu, 10.000 de euo a fost şpagă, ci cadou.

Geanina Terceanu a fost condamnată la 7 ani, de la aceasta fiind confiscată şi suma de 185.000 euro, banii reprezentând mita primită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite